Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma22:12 Cseh statisztikai hivatal: a járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 okozta21:54 LMP (!): a kormány határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében!21:48 Szijjártó: "Szlovákia" oda-vissza átengedi területén a magyarokat és a cseheket21:37 Cigány jókívánság a megemlékezőknek: ahány mécsest meggyújtotok, a családotokra gyújtsátok!21:07 Az igazságos Trianon - avagy a zsidó, aki szorgalmasan gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk20:38 Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak20:16 Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás19:38 Itt tartunk az őszödi beszéd után 14 évvel19:20 Februárban rúgták ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból a jogászból lett szegedi "postarablót"19:01 A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében - történelmi dráma a Duna TV-n június 4-én18:51 A Borussia Mönchengladbach sportszerű szurkolótábora18:22 Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett18:05 A "kölcsönös tisztelet": Szijjártó látogatása napján alázták meg újra az erdélyi magyarságot Bukarestben17:45 Akik eddig a világleállítás környezettisztító hatásának örvendeztek, most ismerkedhetnek a koronás szemeteléssel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Öt illegálist a tenger fenekéről, nyolcat pedig az Alan Kurdiról szállítottak Lampedusára

Reklám

További öt halottat találtak a tenger mélyén az olasz parti őrség búvárai vasárnap, ezzel 18-ra emelkedett a november 23-án Lampedusa szigeténél felborult és elsüllyedt migránshajó áldozatainak száma. Ezzel egy időben 8 migránst az Alan Kurdi civilhajóról szállítottak Lampedusára.
Az olasz parti őrség közlése szerint négy embert a hatvan méter mélyre süllyedt hajón találtak meg, egy személy holtteste a víz felszínén lebegett. A tetemeket Lampedusa szigetére szállították.
Az áldozatok keresése november 23. óta folyik, eddig 18 halottat találtak meg. A kutatást az olasz parti őrség búvárjai végzik kis méretű, távvezérelt tengeralattjáró segítségével.
A migránsokkal teli hajó Líbia partjairól indult, és önerőből jutott el egészen a dél-olaszországi Lampedusa partjáig, ahol a viharos tengeren felborult. Segélyjelzést sem adott, a balesetről olasz halászok értesítették a parti őrséget, amely azonnal megkezdte a mentést: 149 embert sikerült élve kiemelni a tengerből. Az első órákban 5 halottat találtak, a többi holttestet azóta a tenger mélyén kutatták fel.
A Lampedusa partjainál életüket vesztett migránsok holttesteit az orvosszakértői vizsgálat után a szigeten tartják, esetleges családtagok jelentkezésére várva. Bizonyos határidő után az olasz állam temeti el őket.
Ezt megelőzően az október 7-re virradó éjszaka borult fel egy hajó, amelyen mintegy 50-en utaztak: 22 személyt sikerült kimenteni, valamint 13 holttestet találtak.
"Egyedül szedjük össze a halottakat a tengeren, egyedül siratjuk és temetjük el őket, teljes közönytől övezve" - mondta Salvatore Martello lampedusai polgármester.
Az olasz parti őrség vasárnap 8 embert szállított Lampedusára az Alan Kurdiról, amely 80 mérföldnyire van a szigettől. A Sea-Eye civilszervezet hajója 77 migránst vett fedélzetére Líbiánál, és Olaszországtól kért kikötési engedélyt. A Lampedusára szállítottakat súlyos egészségügyi állapotuk miatt kellett evakuálni.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready