2019. december 7., szombat, Ambrus napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:30 Hosszú Katinka ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult19:16 Sáskacsempész szírt tartóztattak le18:46 Megbosszulták a szóváltásba keveredést a hirtelen megjelenő rokonok18:20 Országszerte ködre figyelmeztet az OMSZ18:03 Kirúgták az NKE-ről a Botka-fúró "kisgazda" zsidót, mert szexistagyanúsan szólt be a Rácz Zsófia-féléknek17:46 Macron barátját is utolérték a korrupcióellenes vizsgálóbírók17:19 Nem engedi a legfelsőbb bíróság Trumpnak, hogy visszahozza szövetségi szinten a halálbüntetést17:04 Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak16:33 Negyven év után kerültek elő a legnagyobb NDK-s műtárgylopás során meglovasított képek16:18 Disznó-majom kimérákat kotyvasztottak kínai tudósok, de nem éltek sokáig15:59 Megkerült az eltűnt 13 éves kislány - nem szólt a szüleinek arról, hogy két éjszakát a barátainál tölt15:46 Von der Leyen 170 millió euró uniós támogatásról állapodott meg Etiópiával, de az elnökük közölte, hogy ennél több kell15:21 A globális felmelegedés és a óceánok szennyezése miatt egyre kevésbé kapnak levegőt a cápák14:53 NNK: decemberben sem késő beadatni az influenza elleni védőoltást14:31 Most éppen a mangalicát lopnák el tőlünk az oláhok
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Öt illegálist a tenger fenekéről, nyolcat pedig az Alan Kurdiról szállítottak Lampedusára

Reklám

További öt halottat találtak a tenger mélyén az olasz parti őrség búvárai vasárnap, ezzel 18-ra emelkedett a november 23-án Lampedusa szigeténél felborult és elsüllyedt migránshajó áldozatainak száma. Ezzel egy időben 8 migránst az Alan Kurdi civilhajóról szállítottak Lampedusára.
Az olasz parti őrség közlése szerint négy embert a hatvan méter mélyre süllyedt hajón találtak meg, egy személy holtteste a víz felszínén lebegett. A tetemeket Lampedusa szigetére szállították.
Az áldozatok keresése november 23. óta folyik, eddig 18 halottat találtak meg. A kutatást az olasz parti őrség búvárjai végzik kis méretű, távvezérelt tengeralattjáró segítségével.
A migránsokkal teli hajó Líbia partjairól indult, és önerőből jutott el egészen a dél-olaszországi Lampedusa partjáig, ahol a viharos tengeren felborult. Segélyjelzést sem adott, a balesetről olasz halászok értesítették a parti őrséget, amely azonnal megkezdte a mentést: 149 embert sikerült élve kiemelni a tengerből. Az első órákban 5 halottat találtak, a többi holttestet azóta a tenger mélyén kutatták fel.
A Lampedusa partjainál életüket vesztett migránsok holttesteit az orvosszakértői vizsgálat után a szigeten tartják, esetleges családtagok jelentkezésére várva. Bizonyos határidő után az olasz állam temeti el őket.
Ezt megelőzően az október 7-re virradó éjszaka borult fel egy hajó, amelyen mintegy 50-en utaztak: 22 személyt sikerült kimenteni, valamint 13 holttestet találtak.
"Egyedül szedjük össze a halottakat a tengeren, egyedül siratjuk és temetjük el őket, teljes közönytől övezve" - mondta Salvatore Martello lampedusai polgármester.
Az olasz parti őrség vasárnap 8 embert szállított Lampedusára az Alan Kurdiról, amely 80 mérföldnyire van a szigettől. A Sea-Eye civilszervezet hajója 77 migránst vett fedélzetére Líbiánál, és Olaszországtól kért kikötési engedélyt. A Lampedusára szállítottakat súlyos egészségügyi állapotuk miatt kellett evakuálni.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready