Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Anyaország :: :: Hozzászólások

Megint előjöttek Merkelék a migránskvótával - Orbán cimborája a többség erejével nyomná le a mi torkunkon is

Reklám

Miközben Európa nagy része az ünnepekre készül, az európai politika kezd beindulni a választás utáni szervezkedésből. Most épp az Európai Tanácsban történnek nagy dolgok, a hírek szerint a belügyminiszterek tanácsában a németek bemutattak egy olyan úgynevezett non-papert – vagyis egyelőre semmilyen kötelező érvénnyel nem rendelkező programtervezetet –, amely a gyakorlatban visszahozná a migránsok kötelező áttelepítését, vagyis azt, amit a magyar kormány migránskvóta néven emleget.
Zoom
Seehofer: nem várunk arra, hogy mindenki beleegyezzen
A tervezet egyelőre annyira tervezet, hogy a címe úgy fordítható le, hogy Gondolkodnivaló. A "menekültek kötelező elosztása" kifejezés természetesen nem szerepel a négyoldalas dokumentumban, de amit leír, az körülbelül erre vonatkozik - írja a Politico.
Németország 2020 második felében átveszi a tanács soros elnökségét Horvátországtól, amely január elsejétől irányítja majd a szervezetet, Finnországot váltva. A németek már most készülnek arra, hogy "valódi reformokkal" oldják meg a migránskérdést (pontosabban Európa további iszlamizálását). Ez a "reform" valószínűleg tetszeni fog az északi és a déli tagállamoknak, de nagyon nem fogják szeretni a kelet- és kelet-közép-európai országok.
Kvótát erőszakolnának ránk
A migránskérdés frontvonalai jelenleg úgy néznek ki, hogy három nagyobb ellentétes csoport van. Az egyik a frontországoké, különösen a Földközi-tengeren, ahol az elsődleges, vagyis az Európába érkező migráció nagy része zajlik. A kontinensre érkező élősködők háromnegyede jelenleg öt országban regisztrálja magát, ami súlyos terhet jelent ezeknek a déli országoknak (mert annyi eszük van, hogy beengedik őket - a szerk.), és minden olyan megoldást lehetetlenné tesz, ami érvényesítené a dublini kritériumokat. Ezek szerint ugyanis ott kell elbírálni a menedékkérelmeket, ahol a "menekültek" beléptek az Európai Unió területére, így nagy részük a déli frontországokban kaphatna menedékjogot.
Ez a gyakorlatban nem így történik, mert van egy délről észak felé tartó mozgás, az úgynevezett másodlagos migráció is. Nagyon kevés sáska lép be Európába Németország vagy Skandinávia területén, mégis nagyon sokan mennek tovább a déli országokból arrafelé. Az északi tagállamok pedig azt szeretnék, hogy ezt a másodlagos migrációt állítsák le, és mindenki kerüljön vissza oda, ahol menedékkérelmet adott le.
A harmadik csoport a keleti tagállamoké, élükön Magyarországgal és Lengyelországgal. Minket jelenleg egyik típusú migráció sem érint súlyosan és közvetlenül, hála a kerítésnek, továbbá nem vagyunk másodlagos célpont, ahol a betolakodók fel szeretnék venni a segélykét. Magyarországra így csak akkor jutnának nagy számban menedékkérők, ha a többi tagország ideküldené őket.
Ezt pedig nyilván nem akarja egyetlen épeszű és hazaszerető magyar sem. A magyar és a lengyel kormány szerint a migránsok elosztásával az a fő probléma, hogy folyamatos lehetőséget ad a menedékkérelemre, és idevonzza a bevándorlókat.
A mostani vitaanyagban az szerepel, hogy a közös európai menekültügyi rendszert teljesen átalakítanák, és a külső határoknál döntenének egy új rendszer szerint arról, hogy melyik tagország lenne felelős a menedékkérelem elbírálásáért, és ők felelnének azért is, hogy a másodlagos migrációt megakadályozzák.
Az a rendszer, hogy pontosan mi szerint osztanák el Mohamedéket, még nincs rendesen kidolgozva, de a németek szerint az egyenlő elosztás elve szerint zajlana, vagyis figyelembe vennék az országok gazdasági teljesítményét és népességét is, majd ezek alapján számolnának ki egy adott kvótát. A döntést pedig az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal kezébe adnák, aminek a mainál sokkal nagyobb hatalma lenne.
Arra viszont egyáltalán nem kínál megoldást a tervezet, hogyan kellene valóban hazajuttatni azokat a bevándorlókat, akiknek a menedékjogát elutasították, jelenleg ugyanis körülbelül a felüknél sikerül csak elérni, hogy hazatérjenek.
Többséggel meglesz
Az, hogy a rendszer ennyire alaposan ki van dolgozva, azt jelentheti, hogy állandóra tervezik, ami különösen felidegesítheti a magyar kormányt. Az is szerepel az anyagban, hogy ugyan az adott ország fizetné a "menekültek" ellátását, és ez az összeg tagországtól függetlenül ugyanannyi pénz lenne. Ez érdekes lehet, hiszen egészen máshogy lehet élni a német munkanélküli segélyből Romániában, mint Finnországban.
Görögország már a saját tervezetét is bemutatta, ami kiegészíti a vitaanyagot. Ebben az igazán nagy különbség az, hogy az uniós források egy részét az elutasított "menekültek" hazatelepítési rátájához kötnék, amivel azt szeretnék elérni, hogy a többi tagország ne Görögországba küldje vissza a migránsokat, hanem mondjuk Szíriába.
Horst Seehofer német belügyminiszter egyébként arról is beszélt, hogy megnézik, többséget tudnak-e szerezni a tervezethez, és ha a többség megvan, haladnak tovább, nem várnak arra, hogy mindenki beleegyezzen a változásokba.
(24.hu korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready