2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:12 A "nácizmus fölött aratott győzelem" évfordulója miatt még inkább provokatívnak minősíti az orosz vezérkar a májusi amerikai-brit flottagyakorlatot17:53 Új ebolajárványgóc alakult ki Kongóban - eddig négy halottnál mutatták ki a vírust17:35 RTL Klub: érettségijét ünnepelte a rendvédelmi iskolában tanuló gyulai késelő17:21 Részlegesen megnyitotta határait Észtország és Litvánia17:06 Gyújtogattak a Fehér Háznál, Trumpot állítólag bunkerbe menekítették, templomot gyaláztak meg stb.16:59 Nem engedélyezik Hongkongban és Makaóban a Tienanmen téri komcsi vérengzés áldozatairól való megemlékezést16:46 Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!16:29 Már nem kell sokat aludni, és tényleg konzultálhat megint a nemzet16:13 Trianon 100 - Istentisztelet a Hazatérés Templomában15:58 Késekkel élőzve várták a cigányok az éjjel a kutyáikra támadó nácifantomot15:41 Világszerte tüntettek a négerek és rajongóik, Kanadában betörték a rasszista kirakatokat15:20 Elkapta a koronavírust az örmény miniszterelnök, a családja is fertőzött14:59 Nyitogatják a határokat a Nyugat-Balkánon is14:43 Veszélyhelyzet és Trianon a heti parlamenti programban14:04 MTÜ: újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén, egyre több a szállásfoglalás a nyárra
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Technika :: :: Hozzászólások

Növelte bevételeit a Xiaomi az első negyedévben

Reklám

A koronavírus-járvány dacára növelni tudta bevételeit a Xiaomi kínai elektronikai vállalat az első negyedévben, mivel több okostelefont értékesített, és jól fogytak az ötödik generációs mobiltelefon-technológiával (5G) felszerelt, drágább készülékek is.
A pekingi székhelyű vállalat szerdán közzétett gyorsjelentésének tanúsága szerint éves összehasonlításban 13,6 százalékkal, 49,70 milliárd jüanra (mintegy 7 milliárd dollár) növelte bevételeit a március 31-én végződött három hónapban. A Reuters által megkérdezett elemzők kisebb bevételre, 47,86 milliárd jüanra számítottak.
A Xiaomi egyszeri tételek nélkül számított nettó nyeresége 2,3 milliárd jüan lett, 10,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 2,08 milliárd jüant.
A Xiaomi vezetése annak tulajdonítja a bevételek vártnál nagyobb növekedését, hogy a Kínában újonnan piacra dobott 5G-s mobiltelefonok ára emelkedik, ráadásul külföldön jelentősen nőtt az értékesítés.
A vállalat külföldi bevételei 47,8 százalékkal, 24,8 milliárd jüanra emelkedtek az első negyedévben, azaz a teljes bevétel mintegy fele már nem Kínában keletkezett.
Meredeken, 79,3 százalékkal nőtt a Nyugat-Európában értékesített okostelefonok száma. Spanyolországban most először a Xiaomi hasította ki a legnagyobb részt az okostelefonok piacából.
A Xiaomi a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártója, világpiaci részesedése 11,1 százalékra emelkedett az első negyedévben a Canalys piackutató cég kimutatása szerint. Január-márciusban 29,2 millió okostelefont szállított ki, ami éves összevetésben 4,7 százalékos növekedést jelent. Az okostelefonok értékesítéséből származó bevétel 12,3 százalékkal, 30,3 milliárd jüanra nőtt.
A Xiaomi Kínában azt tapasztalta, hogy az első negyedév végére fellendült legfőbb termékeinek értékesítése, és a gyártás is helyreállt túlnyomórészt. Március óta fokozatosan visszatért a járvány előtti szintre a mobiltelefonok kiszállítása, és nagyjából helyreállt az okostelevíziók forgalmazása is.
Külföldön, azokban az országokban, amelyekben elkezdték a járvány miatti szigorú korlátozások feloldását, a kínaihoz hasonló tendenciát érzékelt a Xiaomi, élénkül a kereslet és kezd helyreállni az értékesítés. Május harmadik hetében az európai piacokon a mobiltelefonok forgalmazása már meghaladta a januári heti átlagszint 90 százalékát.
A 2010-ben alapított Xiaomi 2018 júliusában vezette be részvényeit a hongkongi tőzsdére 17 hongkongi dolláros árfolyamon, de ezt a szintet nem tudta megtartani. Szerdán 1,11 százalékos pluszban, 12,80 dolláron zárta a kereskedést a részvény, 28,01 százalék magasabban az egy évvel korábbinál. Az utóbbi 52 hét alatt 8,28 és 14 honkongi dollár között mozgott az árfolyam.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready