Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:01 Megvan Macron új kormányfője15:54 Szoborrongálás Judapesten is: vörös festékkel öntötték le Horthy Szabadság téri emlékművét - videó a biciklis támadóról15:52 Így üldözi a normalitást a "genderlobbi"15:49 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)15:41 Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!15:32 Megkezdődött Törökországban a volt Nissan-vezér ügyében vádolt hét ember pere14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel11:54 Elfogadták a 2021-es költségvetést11:51 Egyiptomi embercsempész ellen emeltek vádat - de nem a kairói, hanem a Komárom-Esztergom megyei főügyészségen
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Állítólagos kínai karikatúra: elmosódott Dávid-csillag a jenki kaszás gyilokszerén

Reklám

Kína párizsi nagykövetségének Twitterére kitettek egy karikatúrát, amely a következő jeleníti meg: Amerika, a kaszás, gyilokszerszámát a jobb vállára téve lépeget egy szállodafolyosónak is tekinthető úton. A folyosóra egy-egy országot, illetve egy országrészt jelképező ajtók nyílnak: Irak, Líbia, Szíria, Ukrajna, Venezuela és Hong Kong. Izrael és a franciaországi zsidó szervezetek azonnal antiszemitizmust kiáltottak, míg a kínai nagykövetség máris magyarázkodik – írja az izraeli Má’áriv című újság.
Kína párizsi nagykövetségének Twitterére néhány nappal ezelőtt kitett karikatúrán a halál angyala, más szóval, a kaszás mindenhová bekopog, s miután távozik, a nyitott ajtón keresztül kiontott vér tódul a folyosóra. A karikatúrán az utolsó ajtó még csukva van, az ajtó alól még folyik kifelé a vér, a jenki kaszás egyelőre még csak bekopogtat, ám a jobb vállán nyugvó kaszája pengéjéről már csöpög a vér.
Zoom
Az ominózus kínai karikatúra (fotó: Twitter)
A párizsi kínai nagykövetség Twitterére kitett karikatúra francia címe a következő: Qui est le prochain? Azaz, „Ki (lesz) a következő?” Érdekes módon Washington nem is tiltakozott a kínai karikatúra miatt, de annál inkább a zsidók, miután a halál angyala kaszája pengéjének közepén halványan, elmosódottan felfedezték a Dávid-csillagot. Ami pedig azt jelenti, hogy karikatúra alkotója szerint ahová az Egyesült Államok Izraellel karöltve beteszi a lábát, ott vér folyik. Most pedig Hongkong került a fegyverbarátok célkeresztjébe – üzeni a karikaturista.
Izrael és franciaországi zsidó szervezetek a karikatúra megjelenése után azonnal tiltakoztak, és követelték az „antiszemita karikatúra” azonnali eltávolítását. A párizsi kínai nagykövet erre azonnal visszavonulót fújt, s eltávolította a több tekintetben is valóságábrázoló alkotást.
Hogy van-e igazság a karikaturista üzenetében, annak megállapítása helyett mi csak kérdezünk? Csak a karikatúrán megjelenített egyik országgal kapcsolatban teszünk föl megválaszolandó kérdéseket. Hangsúlyozzuk: csak kérdezünk: ki rohanta le 2003-ban, hadüzenet nélkül Szaddám Huszejn Irakját, az ENSZ egyik tagállamát a tömegpusztító fegyverek birtoklásának casus bellijével? Milyen mennyiségű és típusú tömegpusztító fegyvert találtak és semmisítettek meg a megszálló csapatok? Ki működtette Bagdad mellett az Ábu Grájb nevű kínzó- és haláltábort? (Utóbbi helyen amerikai katonaribancok halálra kínzott irakiak tetemeivel szelfiztek - H. J.) Ki volt 2003 körül Izrael egyetlen potenciális katonai ellenlábasa, a palesztinok küzdelmének támogatója a Közel-Keleten?
Kína párizsi nagykövetsége velünk ellentétben a zsidó tiltakozásokra válaszul nem kérdezett, hanem gyorsan eltüntette Twitteréről a karikatúrát. „Valaki föltörte a Twitterünket, s elhelyezte oda ezt a karikatúrát”, mentegetőzött a kínai nagykövetség szóvivője. Csakhogy a zsidó szervezetek nem hittek a kínai követségnek, s továbbra is határozottan állítják: „Az antiszemita karikatúrát igenis a nagykövetség tette ki, amit bizonyít az is, hogy azt maga a külképviselet is tetszikelte.” A zsidók úgy értelmezik a karikatúrát, hogy a kínai nagykövetség azt is akarta üzenni: Amerika és Izrael most Hongkongban szítja a kedélyeket és a tüntetéseket.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready