Bezár!
2020. július 13., hétfő, Jenő, Üdvöske napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:51 Áder a katás kérések ellenére aláírta a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényt17:35 Katonák őrzik a covidos bangladesieket a dél-olaszországi Amanteában17:16 MÁV: szünetel a személyszállítás Szerbia és Magyarország között16:59 Beilleszkedni vágyó szír terroristákat tartóztattak le Németországban16:44 Az ausztrál szövetségi kormány további ezer katonát küld Victoria államba16:28 A jászokról és kunokról mint magyarrá vált népekről (A kunok új kezdete III. rész)16:10 Orbán gratulált Dudának15:56 Ez is milyen progresszív már: nevet változtat a Washington Redskins15:47 Oroszországban tovább emelkedett a munkanélküliség15:22 Több autó karambolozott Táplánypusztánál - egy ember meghalt15:00 Négy rendőrt fegyverezett le a fekete-erdei Rambo14:51 Ez mondjuk érthető: inkább felrobbantotta magát egy rosztovi IÁ-terrorista az FSZB-rajtaütés során14:31 "A fehér életek nem számítanak, el kell törölni a fehérséget!" - ez nem gyűlöletbeszéd, hanem cambridge-i professzori címet érő kijelentés14:03 Zsidókról a keresztény szellemiség tükrében13:40 Jó kis orosz-török konfliktus van kibontakozóban az örmény-azeri határon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban

Reklám

Több ezer izraeli tiltakozott szombaton Tel-Avivban az ellen, hogy a zsidó állam bekebelezze Ciszjordánia zsidó telepesek lakta részeit és a Jordán völgyét.
A tiltakozók a koronavírus-járvány miatt szájmaszkban és kellő távolságot tartva tiltakoztak a tel-avivi Rabin téren. "Nem az annexióra! Nem a megszállásra! Igen a békére és a demokráciára!" - hirdette a tiltakozás jelszavát a fő transzparens.
A palesztinok Ciszjordánia és a Gázai övezet területén szeretnék létrehozni független államukat, melynek Kelet-Jeruzsálem is része lenne. Ezeket a területeket Izrael az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el. Ciszjordánia hivatalosan nem része Izraelnek, a nemzetközi közösség a Jordán folyó nyugati partját megszállt területnek tekinti, ám a területen épített zsidó telepeken több százezer ember él. Egy e heti felmérés szerint az izraeliek mintegy fele támogatja ezeknek a területeknek Izraelhez csatolását.
Az izraeli kormánykoalíciós megállapodás értelmében Benjámin Netanjahu miniszterelnök az Egyesült Államokkal egyeztetve július 1-jén megkezdheti az elcsatolás előkészítését. A nemzetközi közösség nagy része óva intette az izraeli kormányt attól, hogy a zsidó állam bekebelezze ezeket a területeket, felhívva a figyelmet, hogy a terv várhatóan nem békét, hanem erőszakot fog szülni.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready