Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket

Reklám

A hongkongi kormányzat elrendelte hétfőn azoknak a könyveknek az eltávolítását az iskolákból, amelyeknek a tartalma ellentétes lehet a múlt héten hatályba lépett, új nemzetbiztonsági törvénnyel, amelyet Pekingben szavaztak meg a múlt héten.
Az új, Hongkongra szabottan kidolgozott jogszabály a szakadár tevékenységet, a felforgatást, a terrorizmust, valamint a nemzetbiztonság veszélyeztetésére külföldiekkel való összejátszást sorolja fel a jogsértések négy kategóriájaként. A hétfői rendelkezés értelmében az iskolaigazgatóknak és a tanároknak e négy kategória tükrében kell felülvizsgálniuk a tankönyveket és az egyéb oktatási anyagokat.
A múlt héten a kormányzat hasonló rendelkezést fogadott el a könyvtári könyvekkel kapcsolatban is. A tiltólistára tett szerzők közt van Joshua Wong, az ismert hongkongi emberi jogi aktivista és Tanya Csan, az ellenzéki hongkongi Polgári Párt egyik képviselője is.
A kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottsága június 30-án szavazta meg a Hongkongra vonatkozó, széles körű bírálatokat kiváltó nemzetbiztonsági törvényt, amely július 1-jén lépett hatályba. Ennek értelmében Peking egy nemzetbiztonsági irodát is létrehoz Hongkongban azzal a feladattal, hogy felügyelje a hongkongi kormányzat nemzetbiztonsággal kapcsolatos munkáját, és útmutatást nyújtson számára ezen a téren. Az iroda emellett joghatóságot gyakorol majd egyes, "bonyolultnak" tekintett esetek felett. A törvény ellen számos külföldi kormányzat és nemzetközi szervezet emelt szót, attól tartva, hogy a jogszabály tovább gyengítheti a hongkongi autonómiát.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready