Ma hajnalban zsidó telepesek a ciszjordániai El-Bire városkában fölgyújtottak egy mecsetet. A falon kétmondatos üzenetet hagytak maguk után: „Erec-Jiszráél (Izrael országa) a zsidó népé. Ostrom alá az arabokat kell venni, s nem pedig a zsidókat”. A keletkezett kár tetemes. Az elmúlt évtizedben zsidók hatvan mecsetet, keresztény templomot és kolostort gyújtottak föl vagy szentségtelenítettek meg Izraelben és a megszállt területeken – írja Fb-oldalán a Tág Meir szervezet és az arabic.sputnik.news.com.
Zoom
A mecset falára írt megszívlelendő zsidó üzenet (fotók: Tág Meir)
Ma hajnalban a zsidó telepesek Tág Mehir (Árcédula –תג מחיר) nevű bosszúbrigádja fölgyújtotta a Rámalláh város melletti El-Bire városka egyik mecsetét. A tüzet sikerült eloltani, de addigra az épületben tetemes anyagi kár keletkezett. A mecset falára a zsidó telepesek héber nyelvű fölirattal világosították föl a palesztinokat arról, hogy „Erec-Jiszráél (Izrael országa) a zsidó népé”. A Netanjáhu-kormánynak (mert valószínűleg ezt már neki szánták) pedig ezt üzenték a gyújtogatók: „Ostrom alá az arabokat kell venni, s nem pedig a zsidókat”. Az utóbbi üzenet nyilván az izraeli kormánynak a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló korlátozó intézkedései elleni tiltakozás.
Zoom
A gyújtogatás következménye

Zoom
Elégett szőnyeg maradványa a mecsetben
A zsidó telepesek terrorista módszereit, így a mecsetek elleni támadásokat is ellenző Tág Méir (Megvilágító cédula – תג מאיר) nevű zsidó szervezet a ma hajnali gyújtogatásról szóló hírhez hozzáfűzi: Az El-Bire városka mecsetje elleni ma hajnali támadást 2020 januárjában megelőzte a kelet-jeruzsálemi Sáráfát (شرفات) negyedben, majd 2020. februárban a galileai El-Dzsis (Giszkala - الجش) nevű településen levő mecset fölgyújtása. 2009-től mostanáig zsidók összesen hatvan mecsetet, keresztény templomot, illetve kolostort gyújtottak föl, szentségtelenítettek meg Izraelben és a megszállt területeken.
H. J. – Kuruc.info