2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot

Reklám

Külső erők próbálnak beavatkozni Fehéroroszország belügyeibe, és megkísérlik destabilizálni az országot a vasárnapi elnökválasztás nyomán - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön.
Zaharova aggodalmát fejezte ki a fehéroroszországi helyzettel kapcsolatban.
A minszki hatóságok csütörtökön elkezdték elengedni a kormányellenes megmozdulásokon őrizetbe vett tüntetők ezreinek egy részét. A tüntetőkkel szemben alkalmazott hatósági erőszak miatt az Európai Unió célzott szankciókat helyezett kilátásba.
"Példátlan nyomásgyakorlást tapasztalunk a fehérorosz hatóságokra egyes külföldi partnerek részéről" - jelentette ki Zaharova. "Világosan látjuk a beavatkozásra irányuló külső próbálkozásokat egy szuverén állam belügyeibe, hogy megosszák a társadalmat, és destabilizálják a helyzetet" - hangoztatta az orosz külügyi szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján.
A Nemzeti Megmentési Front nevű szervezet, amelynek megalakulását Kijevben jelentette be kedden az elnökválasztásból kizárt Valerij Cepkalo, közölte, hogy keresetet készít elő Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő államfő ellen egy, a hágai Nemzetközi Bíróságon indítandó perhez. Az új szervezet egyebek között harcot hirdetett a fehérorosz alkotmány megsértői ellen, beleértve a jelenlegi vezetést.
Cepkalo, Fehéroroszország volt washingtoni nagykövete, aki gyerekeivel együtt Oroszországba menekült, miután tudomására jutott, hogy őt is őrizetbe vehetik, szerdán Kijevben bejelentette, hogy jótékonysági alapot hoz létre Jövő Fehéroroszországa néven a fehérorosz ellenzéki erők támogatására.
A tut.by helyi hírportál szerint fehérorosz tanárok, tudósok és tudományos intézetek munkatársai nyílt levélben követelték a tüntetők elleni hatósági erőszak beszüntetését. A dokumentum több mint ezer aláírója szerint a fegyvertelen emberek békés tüntetése ellen alkalmazott különleges hatósági eszközök, különösen a gumilövedékek, könnygáz- és villanógránátok, valamint vízágyúk bevetése sérti az alkotmányban rögzített állampolgári jogokat. A levél aláírói egyúttal az erőszakcselekmények független kivizsgálását is szorgalmazták. Hangsúlyozták, hogy nem fogadják el a vasárnapi elnökválasztás eredményét sem.
Csütörtökön ismét emberek ezrei alkottak élőláncot, és vonultak Minszk utcáin. A TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni beszámolója szerint az emberek szinte elözönlötték a fehérorosz főváros utcáit nemcsak a városközpontban, de a lakónegyedekben is. Csak a Puskinszkaja metróállomás környékén, ahol egy tüntető a napokban életét vesztette, mintegy háromezren gyülekeznek virágokkal a kezükben.
A biztonsági erők megerősítették az államfői hivatal védelmét a belvárosban. A különleges rendőri alakulat (OMON) tucatnyi autóbusszal, tömegoszlatáshoz szükséges eszközökkel és rendőrkutyákkal szállt ki az elnöki hivatalhoz.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready