2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Zelenszkij új Majdant emleget Fehéroroszország kapcsán

Reklám

Elképzelhető Fehéroroszországban is egy az ukrajnaihoz hasonló nagy, Nyugat-barát tiltakozás kialakulása - mondta Volodimir Zelenszkij ukrajnai zsidó elnök a Wiener Zeitung című osztrák lapnak keddi ausztriai hivatalos látogatása előtt.
"Amennyiben az állam vonakodik párbeszédet folytatni a néppel, úgy Fehéroroszország könnyen belefuthat egy a Majdanhoz hasonló (helyzetbe)" - vélekedett Zelenszkij a Wiener Zeitung keddi számában megjelenő interjúban, a kijevi Függetlenség terén 2013-14-ben lezajlott, Ukrajnában hatalomváltáshoz vezető tüntetéssorozatra utalva.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a fehérorosz eseményeket követve egyelőre nem lát egyetlen olyan jelképes erejű vezető személyiséget sem, akivel az emberek azonosulni tudnának. "Mindenesetre fontos, hogy a fehéroroszok maguk dönthessenek a jövőjükről. Egyetlen országnak sem szabad más országok belügyeibe beavatkoznia" - mondta.
Arra a kérdésre, hogy Fehéroroszország a jelenlegi helyzetben továbbra is betölthet-e közvetítő szerepet a kelet-ukrajnai konfliktus rendezése ügyében Kijev és Moszkva között, Zelenszkij elismerte, hogy ezt egyelőre nem tudja.
"Azt hiszem ésszerű lenne kivárni, hogy újra stabilizálódjon a helyzet Fehéroroszországban. A minszki tárgyalásokat a koronavírus-járvány idején is folytattuk online keretek között, és a háromoldalú (Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló) összekötő csoport is tart távtalálkozókat, ami helyes" - mondta Zelenszkij.
Ausztria és Ukrajna viszonyát Zelenszkij szavai szerint nem homályosította el az az epizód, amikor Karin Kneissl szabadságpárti (FPÖ) volt külügyminiszter 2018-ban az esküvőjére is meghívta a Bécsbe látogató Vlagyimir Putyin orosz elnököt. "Azt az ügyet az esküvővel már el is felejtettem" - mondta az ukrajnai elnök az interjúban. "Ausztria és Ukrajna mélyreható kapcsolatokat ápol egymással, s ez az ügy csak egy apró epizód volt, amely semmilyen negatív hatást nem gyakorolt viszonyukra. "Háborúban állunk Kelet-Ukrajnában, és Ausztria támogatja Ukrajna területi integritásának megőrzését" - hangsúlyozta Zelenszkij, azt is felemlegetve, hogy ő maga korábban is találkozott már Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) osztrák kancellárral, akivel jó a kapcsolata.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready