2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szudánban lekapcsolják a mobilnetet az egyetemi vizsgákon való puskázás megakadályozásáért

Reklám

A szudáni hatóságok úgy határoztak, hogy szerdától jövő hét csütörtökig lekapcsolják a mobilinternet-szolgáltatást napi három órára, megakadályozandó a puskázásokat az egyetemi felvételi vizsgákon, amelyeket ezen időszak alatt tartanak.
"Ma utasításokat kaptunk a felsőbb hatóságok részéről a mobilinternet-adatszolgáltatás lekapcsolására vonatkozóan, a vezetékes internet mindazonáltal ugyanúgy működni fog" - közölte az EFE spanyol hírügynökséggel a hírközlési hatóság egy neve elhallgatását kérő forrása.
Az illetékes elmondta: a vezetékes internet normális működése fenntartásának célja, hogy ne befolyásolják a bankok, a vállalatok és az állami intézmények működését.
A forrás a mobilinternet-szolgáltatás felfüggesztését azzal indokolta: a hatóságok attól tartanak, hogy nagy arányban csalnak majd az egyetemi felvételi vizsgákon, ahogyan az történt három évvel ezelőtt, amikor is egyes kérdések kiszivárogtak a vizsgákról, az oktatásügyi minisztérium pedig kénytelen volt megismételtetni őket.
A Szudánban működő három mobiltelefon-szolgáltató szerdán üzenetet küldött ügyfeleinek, amelyben értesítették őket az intézkedésről. Az üzenet szerint az említett időszakban helyi idő szerint reggel 8 és 11 óra között kapcsolják le a mobilinternet-szolgáltatást.
A kelet-szudáni Kasszala állam oktatásügyi minisztériuma kedden beszámolt egy diák őrizetbe vételéről, aki kérdéseket akart lemásolni egy vizsga során a WhatsApp azonnali üzenetküldő alkalmazáson keresztül.
Szudánban az idén mintegy 522 ezer diák vesz részt az egyetemi felvételi vizsgákon a hivatalos adatok szerint. A vizsgák a múlt vasárnap kezdődtek szükségállapot közepette, amelyet a kormány hirdetett a hónap elején az országot sújtó áradások miatt, több mint száz ember vesztette életét.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready