Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 A helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért21:34 Macronéknál fejeknek kell hullaniuk ahhoz, hogy betiltsanak néhány iszlamista bűnszervezetet21:12 Az előzetes eredmények szerint Morales pártja győzött a bolíviai választáson20:51 A gyöngyösi kórház szerint nem viselt maszkot a rendelésein a kirúgott járványszkeptikus orvos20:41 Varga Judit is elkapta a vírust20:37 Trump vizsgálatot sürget Biden fiának korrupciós ügyeiben20:22 A brit kormány elrendelte a legmagasabb készültséget Manchesterben és környékén19:56 Moszkva: az OPCW jelentése nem támasztja alá a mérgezést19:22 Az új brit nagykövet is tanul magyarul: két nyelven szólalt meg a bemutatkozó videójában18:59 Iránban a hivatalosnak akár a kétszerese is lehet a halottak száma18:28 Orosz kémfőnök: Washington "színes forradalmat" készít elő Moldovában17:54 Újabb barátságos gesztus Ukrajnától: felszólítottak, hogy ne avatkozzunk be a "belügyeikbe" Kárpátalján17:21 A százezres részvétel most elmarad: megsértődtek Hadházyra az elvtársai, nem mennek "blokádot megcsinálni"17:08 Örmény elnök: Oroszországot nem szükséges bevonni a konfliktusba16:30 Amiért elfogadhatatlan a Göncz-szobor ötlete
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket

Reklám

Tegnap légihíd jött létre az izraeli ’Uvdá katonai repülőtere és Azerbajdzsán között. IL 76-os azeri katonai szállító-repülőgépek landolnak ’Uvdában, majd néhány óra múltán izraeli fegyverutánpótlással visszatérnek Azerbajdzsánba. Izrael a többi között felderítő és úgynevezett „öngyilkos” drónokat, valamint tankelhárító rakétákat szállít az azeri hadseregnek. Az ötmilliárd dolláros izraeli-azeri fegyverszállítási szerződést még 2018 decemberében írták alá Binjámin Netanjáhu bakui látogatása idején - írja a Válláh!Hádásot hírportál és az israeldefense.co.il katonapolitikai hírportál.
Zoom
A Harop izraeli „öngyilkos drón”
A Válláh!Hádásot izraeli hírportál ma közölte az Ilhám Álijev azeri elnök tanácsadójával, Hikmet Hádzsájevvel készített interjút, amelyben utóbbi bevallotta azt, amit az izraeli újságok már napok óta nyílt titokként kezelnek: a kaukázusi muszlim ország jelenleg a zsidó államtól vásárolt hadi felszereléssel is támadja Hegyi-Karabah Köztársaság területén az örmény haderőt. Amint arról mi is hírt adtunk, 2020. szeptember 28-án mostanra háborúvá fajult fegyveres konfliktus robbant ki a döntően örmény keresztények lakta, Azerbajdzsántól való elszakadása után önállóságát kikiáltó Hegyi-Karabah Köztársaság területén. A már Azerbajdzsán és Örményország területére és átcsapó, s máris több tucat polgári áldozatot is követelő mostani háborút Azerbajdzsán kezdeményezte. Baku ugyanis szeretné „felszabadítani” a muszlim országtól elszakadt, örmény keresztény többségű Hegyi-Karabahot.
Zoom
Az azeri hadsereg Hegyi-Karabahban az örmények ellen beveti az Izraeltől beszerzett pilóta nélküli harci repülőket, köztük az úgynevezett „öngyilkos drónokat”, nyilatkozta Hikmet Hádzsájev, az azeri elnök tanácsadója az izraeli újságnak, majd gyorsan hozzáfűzte: „ha az örmények félnek ezektől a drónoktól, hagyjanak föl Hegyi-Karabah megszállásával”. Izrael egyelőre nem hajlandó hivatalosan állást foglalni a három nappal ezelőtt kirobbant kaukázusi háborúval kapcsolatban. A Válláh!Hádásot izraeli hírportál viszont már tegnap beszámolt róla, hogy légihíd jött létre az ’árává-völgyi ’Uvdá katonai repülőtér és Azerbajdzsán között, s ami arra enged következtetni, hogy Izrael a drónokon kívül egyéb hadi felszereléssel is ellátja a muszlim állam hadseregét.
Zoom
Ilhám Alijev azeri elnök és Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök Bakuban, 2018-ban (fotó: Ámosz Ben Gérsom)
A hivatkozott hírportál úgy tudja, hogy az azeri hadsereg fegyverzetének mintegy 60 százalékát Izraeltől szerezte be. (A további 40 százalékot pedig Törökországtól – H. J.) Itt kölcsönös érdekről, egymásra utaltságról van szó, miután Izrael a kőolajszükségletének jelentős részét Azerbajdzsántól vásárolja. Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök 2018 végén hivatalos látogatásra Bakuba érkezett, s az Ilhám Alijevvel folytatott ottani megbeszélése után az azeri elnök közölte, hogy Azerbajdzsán ötmilliárd dollár értékben fegyvervásárlási szerződést írt alá a zsidó állammal.
„Nagyra értékeljük az Izraellel való együttműködést, különösképpen a biztonsági együttműködést”, jelentette ki a Válláh!Hádásotnak nyilatkozó Hikmet Hádzsijev, az azeri elnök tanácsadója, majd hozzáfűzte: „Célunk Azerbajdzsán védelmi képességének növelése, mert országunk védekezésre kényszerül. Az izraeli technológia biztosítja Azerbajdzsán számára, hogy megvédje a polgárait”.
Érdekességképpen megjegyezzük, hogy a minap kirobbant újabb örmény-azeri háború, pontosabban Azerbajdzsán katonai támogatása a barikád egyazon oldalára sodorta az utóbbi években – a Mavi Marmara török segélyhajó fedélzetén történt izraeli gyilkolászás miatt – egymással ellenséges Izraelt és Törökországot.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready