2020. december 2., szerda, Melinda, Vivien, Aranka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 A HírTV nézői nem értik, mi a baj szegény Jóskával, hiszen ő csak a gyülekezésre vonatkozó szabályokat sértette meg22:35 Amerikai igazságügyi miniszter: nincsenek bizonyítékok kiterjedt választási csalásra22:24 Szudán mégsem írná alá a békeegyezményt Izraellel - Trumpék ugyanis nem szolgáltatják a beígért baksist21:47 Exkluzív: Szájer József elmagyarázta, mit értettek félre a rendőrök21:03 Szijjártó szolidaritást kért a NATO tagállamaitól a kárpátaljai magyarüldözés ügyében - azt várhatjuk20:29 Egy színésznő közölte, hogy mostantól inkább nem is leszbikus, hanem "transznemű", és Elliot a neve19:58 Most éppen a himnuszunk miatt hurcolnak meg kárpátaljai magyarokat - Zelenszkij pártjának köszönhetően19:36 Kemény kérdés Orbánhoz: ekkora nagy Kifejlesztett országban miért nem tudják kikutatni ezt a vírust?!19:05 Már "hazajárnak" Úzvölgyébe a megszállók: az Erdély-rablást is ott ünnepelték, s üzentek Magyarországnak is18:42 Toroczkai: 30 nap elzárást kaptam18:07 Tiltott drogos-buzeráns orgián vett részt a "polgári-konzervatív" Szájer - véres kézzel, az ereszcsatornán menekült a rendőrök elől a brüsszeli buzibárból17:01 Tömegbe hajtott egy autós a németországi Trierben, halottak is vannak16:55 Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda16:06 Elégették a trianoni diktátumot; legyen ünnepnap a második bécsi döntés évfordulója!14:42 A hollandok korlátozni próbálták a transzkreatúrák szaporodását - most bocsánatot kérnek, és kártérítést fizetnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az örmény elnök leváltotta a védelmi, valamint a munkaügyi és szociális minisztert

Armen Szárkiszján örmény elnök pénteken leváltotta a védelmi, valamint a munkaügyi és szociális minisztert, és új tárcavezetőket nevezett ki helyükbe - közölte az elnöki hivatal sajtóosztálya.
Davit Tonoján védelmi miniszter leváltását korábban az örmény média saját forrásokra hivatkozva már közölte, de hivatalosan csak ezután jelentették be. A várakozásoknak megfelelően Tonoján utódjául az elnök Vagarsak Arutjunjánt nevezte ki.
Tonoján 2018 májusa óta töltötte be a védelmi miniszteri tisztséget az országban lezajlott belpolitikai változások nyomán. Korábban a rendkívüli helyzetek minisztériumát vezette, és védelmi miniszterhelyettes is volt.
Utóda Vagarsak Arutjunján altábornagy, a miniszterelnök főtanácsadója lett, aki 1999-2000-ben egyszer már betöltötte a védelmi miniszteri tisztséget. 1991-ben végzett a moszkvai haditengerészeti akadémián és az orosz fegyveres erők vezérkarának katonai akadémiáján. 1992-94 között a szovjet utódállamok egy részét tömörítő Független Államok Közössége (FÁK) vezérkari főnökének helyettese volt.
Szárkiszján egyúttal aláírta Zaruhi Batoján munkaügyi és szociális miniszter felmentését, akinek helyére Meszrópa Arakelján miniszterelnöki tanácsadó került Nikol Pasinján kormányfő javaslatára.
Batojánt 2019 januárjában bízták meg a munkaügyi és szociális tárca vezetésével. Arakelján Pasinján tanácsadója volt, előzőleg hosszú évekig a bankszférában dolgozott.
Az örmény miniszterelnök és kormányának távozását tüntetők ezrei követelték az elmúlt napokban, miután a kormányfő aláírta a hegyi-karabahi örmény-azeri fegyveres konfliktust lezáró tűzszüneti megállapodást. Az egyezmény jelentős területi engedményeket tett Azerbajdzsánnak a vitatott hovatartozású térségben, Örményországnak vissza kell szolgáltatnia az általa évekkel ezelőtt megszállt azeri területek egy részét.
Pasinján szerdán bejelentette, hogy tizenöt pontból álló ütemtervet dolgozott ki Örményország stabilitásának és biztonságának szavatolására, egyben kezdeményezi a kormány összetételének megváltoztatását.
Hétfőn már menesztették Zorab Mnacakanján külügyminisztert, aki 2018 májusa óta látta el a tisztséget. Helyére szerdán Aru Ajvazjánt nevezték ki.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready