2020. november 30., hétfő, András, Andor, Tarján napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:53 Ez az igazi haladó szellem: még véletlenül sem került be férfi Biden kommunikációs csapatába09:48 Kétszáznál több határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén09:33 151 halott, 5595-tel több fertőzött, 666-an vannak lélegeztetőgépen09:09 Ez mindenkit érint, aki az oldalára fekve alszik (x)08:26 Indul Biden diadalmenete: máris kificamította a bokáját08:12 Gyerek torkához kést szorító katona képe miatt követel bocsánatkérést az ausztrál miniszterelnök Pekingtől07:44 A francia belügyminiszter szerint csaknem 100 rendőr sebesült meg a hét végi tüntetéseken07:31 A kijárási tilalommal sem sikerült visszaszorítani a második hullámot Törökországban06:55 Kiállították a 23 éve ellopott és egy éve megtalált Klimt-festményt a piacenzai galériában22:21 Hamilton, a lovag - Heti progresszió (LVI. rész)21:44 Hallatlan rasszizmus: fehér férfi alakítja VIII. Henriket egy új "brit" történelmi sorozatban - Boleyn Anna legalább már néger21:29 A leendő montenegrói miniszterelnök elítéli a szerb nagykövet kiutasítását - Belgrád békejobbot nyújtott21:02 Jelentősen csökkent az új fertőzések és a halálozások száma Nagy-Britanniában20:31 Hozta a szokásos békevallás-terjesztő formáját a Boko Haram20:19 Vásárlók tömege lepte el Milánó és Torinó belvárosát
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

A szegények fejlesztési programokba bevonását sürgeti a pápa

Ferenc pápa arra kérte a fiatal közgazdászokat, vállalkozókat és üzletembereket egy szombati ifjúsági fórumon az olaszországi Assisiben, hogy a koronavírus-járvány elmúlása után olyan fejlesztési programokat kezdeményezzenek, amelyekbe be lehet vonni a szegényeket is.
A járvány elmúlására a legrosszabb reakció az volna, ha még lázasabb fogyasztásba és önzésbe kezdene a világ, mint amit előtte folytatott - jelentette ki az egyházfő a fórumra készített videoüzenetében. Ehelyett a szegények hadd vehessenek részt azokban a vitákban, amelyek egy "más gazdaságtörténetről" szólnak, egy olyanról, amelyre nagy szükség van - mondta.
Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsenek fenntarthatóbbá tenni a termelési láncokat és a fogyasztási szokásokat, mert a gazdasági modellek közvetlen céljának nem csak a profitnak és a politika támogatásának kell lennie, figyelmen kívül hagyva, hogy ezek milyen emberi, társadalmi és környezeti károkat okoznak. Nem elég testvéreinknek csak a legalapvetőbb szükségleteit kielégíteni, hanem el kell fogadnunk, hogy a szegényeknek is joguk van ott ülni a megbeszéléseken, részt venni a vitákban, hogy utána megtermelhessék javaikat. Ez a modell meghaladja a jóléti államét - szögezte le Ferenc pápa.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready