Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben13:53 Állítólag 100 százalékos a második orosz oltóanyag immunológiai hatékonysága
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Macron korlátozásokkal akadályozná meg, hogy a franciák külföldön síeljenek

Reklám

Miután a franciaországi sífelvonók a koronavírus-járvány miatt az év végi ünnepek idejére nem nyithatnak ki, Emmanuel Macron francia államfő "korlátozó és elrettentő intézkedéseket" helyezett kilátásba annak megakadályozására, hogy a franciák külföldre, elsősorban Svájcba utazzanak síelni.
"Vannak országok, ahol a sípályák már kinyitottak, ezért ellenőrzések lesznek, hogy megakadályozzuk a franciák odautazását, és azért is, hogy ne alakuljon ki egyenlőtlen helyzet a franciaországi síparadicsomok számára" - mondta kedden a francia elnök a hivatalában tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: "korlátozó és elrettentő intézkedéseket foganatosítunk, amelyeket a kormány a következő napokban pontosít".
Emmanuel Macron jelezte: megérti a sípályákon dolgozók és a hegyvidéki régiók képviselőinek aggodalmait, amiért a sífelvonók egyelőre nem működhetnek. Elmondta, hogy amennyiben "jobb rálátás lesz" a járvány alakulására, a hegyvidéki turizmus januárban a lehető leghamarabb újraindulhat.
A kormány döntése értelmében az általános karantén december 15-i feloldása után a francia síparadicsomok szálláshelyei az év végi ünnepek idején fogadhatnak vendégeket, de a sífelvonók nem működhetnek és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak ki.
Emmanuel Macron azzal magyarázta a döntést, hogy a síparadicsomokban "nagyon sokan találkoznak egymással, ahol már délután 5 órakor besötétedik, s az emberek olyan helyeken vannak együtt, amelyeket többen együtt béreltek ki".
"Tudjuk, hogy így fertőzzük meg egymást, ezért tehát inkább elkerüljük ezt idén, hogy ne áldozzuk fel mindazt azt erőfeszítést, amelyet eddig tettünk" - mondta a francia elnök.
Párizs álláspontja szerint európai együttműködésre lenne szükség a sípályák kinyitásáról az év végi szabadságolások idején, mert jelenleg nem minden ország követi ugyanazt a stratégiát. Emmanuel Macron elmondta: Franciaország Németországgal és Olaszországgal együtt szeretné meggyőzni Svájcot és Spanyolországot, hogy ne "tárja ki a sípályái kapuit".
A hegyvidéki régiókban dolgozók és a képviselők felháborodását követően a kormány újabb támogatásokat jelentett be, megtéríti a sífelvonók bevételkieséseit, az ott dolgozó idénymunkásoknak pedig bérpótlékot fizet.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready