Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát17:29 Gulácsiról, új világrendről - kérdésekre válaszol Toroczkai László, 7. rész17:11 Intézményelhagyási és -látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben és javítóintézetekben16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban13:52 M1: jól haladnak az oltással13:28 Egy újabb "kőkemény szociális problémát" talált az LMP: megszüntetnék a "menstruációs szegénységet"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trudeau kedvenc főkormányzójából nem lesz az év főnöke

Reklám

Lemondott csütörtökön Julie Payette, Kanada főkormányzója, mert egy munkahelyi vizsgálat során kiderült, hogy hivatalában súlyos feszültségek alakultak ki közte és alkalmazottai között.
A kanadai államfőnek is számító angol királynő helyi képviselője a lemondásáról szóló közleményében elismerte, hogy az ottawai Rideau Hallban lévő hivatalban az utóbbi hónapokban nagyon feszültté vált a légkör, amiért hibásnak tartja magát, bocsánatot kér, és arra a következtetésre jutott, hogy II. Erzsébetnek új főkormányzót kell kineveznie. "A kanadaiak megérdemlik a stabilitást ezekben a bizonytalan időkben" - írta.
Justin Trudeau miniszterelnök így reagált: "A kanadai kormány minden alkalmazottjának joga van ahhoz, hogy biztonságos és egészséges környezetben dolgozzon".
A királynő kanadai tanácsadó testülete, amely felügyeli a kanadai szövetségi köztisztviselői kart, tavaly júniusban indított vizsgálatot a Rideau Hallban, mert jelentések szerint a főkormányzó és titkárnője, Assunta di Lorenzo zaklatta és verbálisan bántalmazta az alkalmazottakat.
Payette lemondása előtt néhány órával a Globe and Mail című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a munkahelyi zaklatásról szóló panaszokat kivizsgálta egy független testület, és "nagyon negatív képet festett" a főkormányzóról.
A Reuters hírügynökség szerint Payette az első kanadai főkormányzó, aki ilyen méltatlan körülmények között távozik a hivatalból. Ő volt Kanada legjelentősebb asztronautája, az első kanadai, aki szolgálatot teljesített a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). Amikor a vizsgálat a hivatalában elindult, Trudeau még megvédte, kiváló főkormányzónak nevezte őt.
A miniszterelnök bejelentette, hogy a főkormányzó ideiglenesen Richard Wagner, a legfelsőbb bíróság elnöke lesz.
A főkormányzót a kanadai miniszterelnök javaslatára az uralkodó nevezi ki. Szerepe jobbára ceremoniális, időnként ő dönt vitás alkotmányos kérdésekben.
Trudeau számára kellemetlen a botrány, mert 2017-ben úgy javasolta főkormányzónak Payette-et, hogy nem vette figyelembe a jelölteket véleményező különleges tanács álláspontját.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready