Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák19:02 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"18:18 Tájékoztatták a fideszes polgármestert, hogy egy szarvasi lakos elszabadulna a cigányoktól, ha tudna17:47 Házkutatást tartottak az ukrán alkotmánybíróság leváltott elnökénél17:33 A hétvégén is borúsabb idő várható17:01 A Mazsihisz vezetése az anyaállam nagykövetével szurkolt a "megtámadott Izraelnek" a Jeruzsálem parkban16:36 Most, hogy oltakozni lehet, kimondták, hogy a PCR-teszt nem is nyújt olyan nagy bizonyosságot16:24 Meglehetősen afgánosra sikeredett a tűzszünet első napja16:10 Putyin barbár bűncselekménynek nevezte a kazanyi iskolai lövöldözést15:54 Árokba csúszott és felborult egy kamion az M0-áson Gyálnál15:40 Maszk nélküli kísérleti előadásokat szerveznek a beoltottak számára Erdélyben és Romániában15:18 Meghitt pillanatokat zavartak meg a rendőrök a dabasi kapitányság előtt15:00 Lantos János a Hitgyüli-vezérnek: "miért nem alapít egy zsidó szektát?"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Fehérorosz külügyminiszter: népellenes bűncselekmény szankciókat sürgetni

A saját népükkel szemben elkövetett bűncselekménynek számítanak a fehérorosz ellenzéki vezetők szankciókat sürgető felhívásai Minszk ellenében - jelentette ki szombaton Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter a Belarusz-1 televíziós csatornán.
"Az én értelmezésemben azok a személyek, akik most szankciókat sürgetnek, bűncselekményt követnek el saját népükkel szemben. Úgy vélem, hogy ezt éppen így kell megítélni" - húzta alá a külügyminiszter, aki kijelentésével a külföldre menekült fehérorosz ellenzéki vezetők felhívásaira reagált.
"Igyekszem megérteni a gondolkodásmódjukat, de szomorú vagyok attól, hogy nekik attól jobb, ha a népnek rosszabb" - hangoztatta Makej.
Felidézte, hogy a külföldi büntetőintézkedések következtében a többi között elvesztették megélhetésüket a litván Druskininkai városában működő, fehérorosz állami tulajdonban lévő szanatórium dolgozói. Hozzátette, hogy az uniós szankciók súlyosan érintették például az útépítéssel és erdőgazdasággal foglalkozó Amkodor fehérorosz vállalat tízezer munkatársát is.
"Ezek a bizonyos, Nyugatra menekült személyek ilyen intézkedéseket javasolnak abban a reményben, hogy elnehezül a megélhetés, nem fizetik ki a béreket, a nép pedig kivonul az utcákra és elsöpri az »utálatos rezsimet«. És aztán mi lesz? Mi marad meg a feltételezett forradalmat követően? Romok lesznek, amelyekből Fehéroroszország talán sosem lesz képes talpra állni" - vélekedett Makej.
A tárcavezető szerint a szankciók további súlyosbítása azzal fog járni, hogy a nekik oly drága polgári közösség megszűnik létezni.
Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztást az országot több mint két évtizede irányító Aljakszandr Lukasenka nyerte meg a hivatalos adatok szerint a szavazatok 80,1 százalékával. A valódi győztesnek Szvjatlana Cihanouszkaját elismerő ellenzék szerint meghamisították az eredményeket, és Lukasenkát a Nyugat, ezen belül az Európai Unió sem ismeri el törvényes államfőnek. A választásokat követően tiltakozó megmozdulások kezdődtek, amelyeket a biztonsági erők brutálisan levertek. Több mint 30 ezer tüntetőt tartóztattak le, több tiltakozó életét vesztette, további százak pedig megsérültek.
Az Európai Unió három szankciós csomagot is elfogadott olyan fehérorosz cégekkel és olyan személyekkel szemben, akiket felelősnek tart a választás meghamisításáért, valamint a tüntetőkkel szemben alkalmazott karhatalmi erőszakért. Hasonló intézkedéseket fogadtak el a balti államok is.
Cihanouszkaja március közepén az amerikai kongresszus képviselőháza külügyi bizottságában videóüzenetben szólította fel Washingtont büntetőintézkedések elrendelésére fehérorosz állami cégekkel, bírákkal és vállalatvezetőkkel szemben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready