2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:52 Két halálos áldozata van egy debreceni lakástűznek10:36 Európa legnagyobb mecsetje franciásítja el még jobban Strassburgot10:19 Ezúttal dohányzás miatt tartóztathatták le a Pussy Riot egyik tagját10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik22:25 Brit tudósok összefüggést találtak a hosszú orr és a bütykök között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Csaknem harmincan vesztették életüket és százak tűntek el a kolumbiai tüntetéseken

Reklám

Legalább 27-en vesztették életüket és 359-en tűntek el a kolumbiai tüntetéseken, amelyek április 28-án kezdődtek egy vitatott adóreform miatt - közölte a bogotái államügyészi és az ombudsmani hivatal helyi idő szerint pénteken.
A halálesetek közül 11 közvetlenül kapcsolatba hozható az eseményekkel, hetet még vizsgálnak, kilenc pedig nem kapcsolódik a történtekhez - tudatták. A sebesültek száma 1506, közülük 680 civil és 826 a biztonsági erők tagja - tették hozzá.
A hivatalos adatok sokkal alacsonyabbak, mint amelyeket az megmozdulásokat követő civil szervezetek (köztük a Tremblores) közzétettek: szerintük 37-en estek a rendőrségi túlkapások áldozatául a tüntetések kezdete óta.
A tiltakozások, amelyek egy azóta visszavont adóreform-tervezet miatt kezdődtek, folytatódnak az egészségügy tervezett reformja, a rendőri erőszak és a biztonság általános hiánya ellen.
Az államügyészi és az ombudsmani hivatal jelezte, hogy 548 feltételezett eltűnést jelentettek náluk. Közülük 189 embert már megtaláltak, 359 hollétének felderítése pedig folyamatban van.
A már tizedik napja tartó országos tüntetések központja továbbra is a Kolumbia északnyugati részén található Cali, az ország harmadik legnépesebb városa.
Caliban az erőszak több mint húsz ember életét követelte civil szervezetek szerint. A hatóságok 1200 katonát vezényeltek a városba a rend helyreállítására. Az éjszaka folyamán is folytatódtak a zavargások, ketten megsebesültek egy lövöldözésben.
Eközben Iván Duque kolumbiai elnök a barikádok eltávolítására szólította fel a tiltakozókat. Duque szerint 733 úttorlaszt építettek április 28. óta, amelyek akadályozzák az üzemanyag-, élelmiszer- és gyógyszerellátást. Az államfő pénteken újra jelezte: kész tárgyalni a megmozdulást kezdeményező nemzeti sztrájkbizottsággal a kedélyek lecsillapítása érdekében.
Az ENSZ és az Európai Unió is aggodalmát fejezte ki a hatósági túlkapásokról érkező jelentések miatt. A kolumbiai külügyminisztérium pénteken óva intett mindenkit az objektivitást nélkülöző állásfoglalásoktól, amelyek tovább mélyítik az ellentéteket.
Diego Molano védelmi miniszter elégedetlenségét fejezte ki a kormányerők ellen a közösségi oldalakon zajló "stigmatizációs" kampány miatt.
Bár a tüntetések többsége békés, akadnak erőszakos megmozdulások is, amelyeket a kormány szerint illegális csoportok - köztük a magát Nemzeti Felszabadító Hadseregnek (ELN) nevező marxista milícia, illetve az ugyancsak szélsőbaloldali, Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű gerillaszervezetből távozott csoportok - szítanak.
Kolumbiában április 28-án robbantak ki tüntetések a tervezett adóreform miatt. Duque ezek hatására visszavonatta a pénzügyminisztérium által előterjesztett adóreformot, de a tiltakozások folytatódtak. Az államfő kérte a kongresszust, hogy a pénzügyi bizonytalanság elkerülése végett sürgősen fogadjon el egy új, konszenzuson alapuló adócsomagot.
A kabinet a koronavírus-járvány miatt keletkezett költségvetési hiány csökkentése érdekében kényszerül átalakítani az adórendszert. A többi között mérsékelni akarta az adókedvezményeket, növelni egyes csoportok személyi jövedelemadóját, és el akarta törölni bizonyos árucikkek és szolgáltatások általános forgalmi adó alóli mentességét.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready