2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik22:25 Brit tudósok összefüggést találtak a hosszú orr és a bütykök között22:05 Foci-Eb: egy dán játékos összeesett a pályán - újra kellett éleszteni21:59 Nem kis teljesítmény: egy nap alatt két DK-s és egy párbeszédes mögé állt be Jákob21:36 Biden-Putyin-találkozóra időzítve: 150 millió dolláros amerikai segélycsomag az ukrán hadseregnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Tavaly alig mentek nyaralni az osztrákok, de idén bepótolnák

Reklám

Tavaly az osztrákok több mint fele egyáltalán nem, vagy csak a szokásosnál kevesebbet ment nyaralni, ezért a "felgyülemlett igény" miatt az idén hosszú szabadságokat terveznek a karriere.at munkaközvetítő portál felmérése szerint.
Tavaly jelentős mértékben visszaszorították a nyaralási és üdülési célú utazásokat Ausztriában a járványvédelmi korlátozások, a karantén és a távolságtartási előírások. A munkában állóknak több mint a fele egyáltalán nem, vagy a szokásosnál jóval rövidebb időre ment el üdülni a karriere.at online felmérése alapján. Eszerint a dolgozóknak 36 százaléka tavaly a szokásosnál kevesebb szabadságot vett ki, 17 százalékuk pedig egyáltalán nem.
Ugyanebből a felmérésből az is kiderül, hogy a munkában állók a tavalyi kihagyást az idén - ha lehet - kompenzálni szeretnék. A megkérdezettek közül minden negyedik ember két hétnél hosszabb időre tervez szabadságot kivenni. A felmérés szerint a megkérdezettek 49 százaléka érzi úgy, hogy "azonnal" szüksége lenne szabadságra.
Georg Konjovic, a karriere.at igazgatója hangsúlyozta, hogy sokan a részmunkaidős foglalkoztatás mellett merítették ki szabadságkeretüket. A munkaadóknak ezért szerinte kiemelt figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy ezek az alkalmazottak is tudjanak pihenni.
A megkérdezettek 51 százaléka szerint a járványvédelmi korlátozások és azok következményei az idén is alapjaiban befolyásolják a dolgozók nyaralással kapcsolatos döntéseit. Pihenési célból 44 százalékuk tervezi, hogy szabadságra megy, 59 százalékuk külföldre, 34 százalékuk belföldre és 7 százalékuk otthon maradna.
"Mihelyt megkezdődik a nemzetközi utazási korlátozások enyhítése, a dolgozók jó része azonnal élni kíván a lehetőséggel, hogy felhasználja a felhalmozott szabadságát" - mondta Konjovic. "A munkaadóknak erre nem árt felkészülniük". Hozzátette, hogy a trend "egyértelműen a hosszú szabadságok kivétele felé mutat". A felmérésben megkérdezettek 37 százaléka két hétre, egynegyede annál hosszabb időre kíván szabadságot kivenni. A megkérdezettek közül már csak kevesebb mint minden tizedik (9 százalék) elégszik meg hosszú hétvégéken eltölteni a szabadságát.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready