2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:18 Nem is értjük: Budapestre jön egy szivárvány-karszalagos néger, és attól tart, hogy nem fogunk örülni neki16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban

Reklám

Külföldi ügynöknek minősítették az orosz hatóságok pénteken az ellenzéki VTimes hírportált, és végrehajtókat küldtek a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (SZER/SZR) részvénytársaság moszkvai irodájába a meg nem fizetett pénzbírságok behajtására.
A VTimest tavaly alapította egy csoport újságíró, aki a Vedomosztyi című gazdasági lap szerkesztőségéből vált ki azután, hogy az újság új főszerkesztője állítólag Kreml-barát cenzúrát akar bevezetni. A Vedomosztyira sokáig azon kevés, nagy befolyással bíró lapok egyikeként tekintettek, amelyek nem állnak közvetlenül a hatóságok vagy a politikai vezetéshez közeli üzletemberek irányítása alatt.
A VTimes az utóbbi kevesebb mint egy hónap alatt már a második Kreml-kritikus sajtóorgánum a Meduza független hírportált követően, amelyet külföldi ügynöknek nyilvánítottak.
A vonatozó törvény értelmében a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási eszközök anyagai csakis ilyen jelöléssel terjeszthetők Oroszországban. Fel kell tüntetni a tartalmakon, hogy más államok érdekeit szolgálják.
Az érintett, külföldről finanszírozott vállalkozások fokozott hatósági ellenőrzés alatt állnak.
A Meduza szerint a hatósági intézkedés akadályozza újságírói tevékenységét, és ezzel tönkretette a vállalkozást.
A nap folyamán bírósági végrehajtók érkeztek ki a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió részvénytársaság moszkvai irodájához és kezdték kihordani a berendezési tárgyakat. A SZER/SZR moszkvai bankszámláit zárolták. A társaságot értesítették a végrehajtási eljárás megindításáról.
"Nem hagyjuk magunkat elhallgattatni ilyen erőszakos taktikákkal, és nem hagyjuk cserben orosz hallgatóságunkat" - közölte Jamie Fly, a SZER/SZR elnöke.
Tizenegymillió rubeles (mintegy 44 millió forintos) bírsággal sújtotta februárban a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió részvénytársaságot és annak igazgatóját az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), amiért a cég anyagain nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek számít Oroszországban. A médiavállalatra eddig összesen már 71,5 millió rubel (több mint 280 millió forint) bírságot szabtak ki ilyen címen Oroszországban.
A vonatkozó jogi szabályozást 2019-ben kiterjesztették magánszemélyekre, a többi között bloggerekre is, jogvédők szerint azzal a céllal, hogy elhallgattassák a máskéntgondolkodókat. A külföldi ügynökök oroszországi listáján jelenleg 20 személy és sajtóorgánum szerepel.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready