2021. június 20., vasárnap, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:16 A 190-es csatarepülőgép-verziója: a Focke-Wulf 190 F-815:08 Ábrahám Barnabás utcafóruma Komáromban14:33 Egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat köszöntöttek a cirkuszban13:42 Izraeli kormányfő: az iráni elnökválasztás eredménye "az utolsó figyelmeztetés"13:14 Visszatér állomáshelyére a washingtoni orosz nagykövet12:43 Az afganisztáni csapatkivonások után is jól fognak viselkedni - fogadkoznak a tálibok12:19 Elszállítják "felszabadításunk" néhány eszközét a Lánchíd mellől11:51 Összeomlott egy klímavédelem és fenntarthatóság jegyében épülő iskola Antwerpenben11:19 Gerorge Floyd szobrot kapott Brooklynban is, Washingtonban is ünnepelhettek a BLM téren10:59 München elnyomott buzikat vizionáló polgármestere is szivárványszínű stadiont akar a német-magyarra10:38 A járvány és az oltakozási kedv is egyre visszafogottabb Szerbiában10:15 Vizsgálat nélkül is kiadta a versenyengedélyeket az orvos, de pechére őt alaposan megvizsgálták09:56 A "napégette arcúak földjén" forgattak ismeretterjesztő sorozatot a szegedi kutatók meggyilkolásáról09:40 Le Penék a francia regionális választások mai első fordulójának esélyesei - de a második felvonás már egy más műfaj lesz09:22 Több tucat épület vált lángok martalékává Dél-Lengyelországban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az Európa Tanács főtitkára szomorú, mert még mindig nem sikerült kellően átmosni az európaiak agyát a buzipropagandával

Reklám

A "homofóbia", a "szexuális kisebbségeket érő hátrányos megkülönböztetés" mély gyökeret vert Európában, a társadalmi hozzáállás lassan változik - közölte az Európa Tanács főtitkára hétfőn, a "szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetése" elleni küzdelem világnapja alkalmából közzétett közleményében.
Marija Pejcinovic Buric, a 47 tagú Európa Tanács főtitkára hangsúlyozta, a "szexuális kisebbségek" jogai terén elért eredmények, köztük a "házasság" elismerése, az örökbefogadás "joga", a munkahelyi megkülönböztetés csökkenése, az ellenük irányuló "gyűlöletbeszéd" és a "gyűlöletből elkövetett bűncselekmények" jogorvoslásának biztosítása ellenére "sokaknak még mindig félniük kell szexuális beállítottságuk vagy nemi identitásuk miatt".
A főtitkár hangsúlyozta, hogy "számos országban csorbultak a szexuális kisebbségek jogai". "A politikusok ellenséges retorikája többfelé erősödött", "gyakoribbá váltak a homofób indíttatású erőszakos cselekmények", van olyan ország, ahol úgynevezett "LMBTQ-mentes övezeteket" jelöltek ki. Emlékeztett: az Európa Tanács rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága (ECRI) nemrégiben közzétett, 2020-as éves jelentésében a "szexuális kisebbségek" jogai terén bekövetkezett visszalépésre hívta fel a figyelmet. Az "aggasztó tendencia" miatt a szakértői csoport összehangolt válaszra szólította fel a tagországokat - közölte.
"Jobb törvényekre van szükség, elfogadásukhoz és végrehajtásukhoz pedig politikai akarat, az egyenlőség iránti elkötelezettség szükséges" - jegyezte meg.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európa Tanács valamennyi tagállama ratifikálta az emberi jogok európai egyezményét, amely mindenki számára biztosítja a magán- és a családi élet védelmét, az egyesülés, a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezés jogát. Az Európa Tanács készséggel segít a tagállamoknak az egyezményben foglaltak valóra váltásában - tette hozzá a főtitkár.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready