/Bővített hír./
Öt embert megölt, tizennyolcat pedig megsebesített az egyesült államokbeli Colorado állam egyik buzibárjában egy lövöldöző szombat éjjel, a gyanúsítottat őrizetbe vették - közölte a helyi rendőrség.
Pamela Castro rendőrhadnagy a sajtónak azt mondta, a gyanúsított is megsebesült. Hozzátette, hogy a halottak száma vélhetően nőni fog.
A Club Q nevű ratyitanya a Facebookon "gyűlölet-bűncselekménynek" nevezte az esetet, és a bejegyzés szerint a támadót vendégek ártalmatlanították.
A hatóságok egyelőre nem adtak információt a gyanúsított lehetséges motivációiról, a nap további részében azonban újabb sajtótájékoztatót tartanak.
"Az országban nem ez lenne az LMBT-közösség ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmény: 2016. június 12-én a floridai Orlando egyik közismert melegbárjában, a Pulse Night Clubban egy 29 éves helyi férfi 49 embert gyilkolt meg, további 53-at megsebesített. Az ezt követően kialakult tűzpárbajban a rendőrség agyonlőtte" - írja a buzipátyolgató MTI, nagyvonalúan elfeledvén, hogy 2016-ban egy sértődött afgán "cuki fiú" lőtte halomra ferde hajlamú fartársait.
Frissítés: Hős homárok és a hosszú puska
A coloradói rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elkövetőt Anderson Lee Aldrich néven azonosították. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt, és a buzibárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre.
A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőt  legalább két, "hősies" személy fékezte meg.
Adrián Vásquez, Colorado Springs rendőrfőnöke szerint két fegyvert is találtak a helyszínen.
A buziságával nyíltan kérkedő Jared Polis, Colorado kormányzója mikroblogján méltatta azokat a "bátor embereket", akik megállították a lövöldözőt a "szörnyű, gyomorforgató és pusztító" történtek során.
A rendőrség szerint az első telefonos bejelentés röviddel hajnal előtt érkezett be hozzájuk, s az elkövetőt mindössze percekkel később már őrizetbe is vették.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: