Az Ausztriában vasárnap tartott parlamenti választások eredménye az Izrael és Ausztria közötti diplomáciai kapcsolatok megszakadását jelenthetné, ha a szélsőséges jobboldali pártok belépnének egy megalakuló koalíciós kormányba - riogat a The Jerusalem Post (TJP) című izraeli lap berlini tudósítója hétfőn megjelent tudósításában.
Benjamin Weinthal emlékeztetett arra, hogy az osztrák Szabadság Párt élén álló Heinz-Christian Strache félkatonai tevékenységet fejtett ki neonácikkal az 1980-as évek végén, és úgy ismerték, mint aki náci módon tiszteleg. A TJP berlini tudósítója arra is felhívta a figyelmet, hogy Dan Ashbel, Izrael bécsi nagykövete a lapnak múlt héten adott telefoninterjújában már aggodalmának adott kifejezést az Ausztriában kialakult helyzet miatt.
(VGO)
Kuruc.info kommentár: Egy 20 évvel korábbi, vélhetően paintballozás tehát már elég érvnek számít ahhoz, hogy a zsidók megkezdjék az újabb lobbit az osztrák belügyekbe való beleavatkozáshoz. 2000-ben az akkor még Haider vezette Szabadság Párt hasonló diadala után visszarendelték a bécsi főzsidó nagykövetet, nemzetközi offenzíva indult, míg Haider háttérbe nem vonult...