2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:56 Érintés érzetét adó művégtagot fejlesztettek ki svájci kutatók22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Kivonul Grúziából az EBESZ

A szervezet küldetése az év végével lejár. Mivel esély sem mutatkozik kompromisszumos megoldásra, a megfigyelőket visszahívják. Az Izrael által vezetett USA szerint természetesen egyedül Moszkva felelős a kudarcért, mint a székely viccben, mely szerint a verekedés úgy kezdődött, hogy a szomszéd visszaütött.
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői 2009 elején kivonulnak Grúziából - közölte hétfőn a szervezet. Oroszország és Grúzia az utóbbi ország két, elszakadásra törekvő tartományának státuszáról nem tudtak megállapodni.
Oroszország elismerte a két szakadár terület, Abházia és Dél-Oszétia függetlenségét. Ezt az oroszokon kívül csak Nicaragua tette még meg. Az USA nagykövete, Julie Finley szerint megdöbbentő volt az orosz fél ellenállása bármilyen kompromisszumos megoldás tekintetében. Mint fogalmazott, a kudarcért és az elkövetkező eseményekért kizárólag az Oroszország a felelős.

Az EBESZ-megfigyelők mandátuma idén december 31-én ér véget. A szervezet szerette volna három hónappal meghosszabbítani a küldetést. Az EBESZ jelenlegi vezetése, Finnország közölte, hogy a felek álláspontja annyira ellentétes, hogy reménytelen a megegyezés az év vége előtt, ezért a szervezetnek nincs más választása, mint kivonulni.
Az EBESZ megfigyelői 1992 óta dolgoznak Grúziában. Az 56 tagállamot tömörítő szövetségnek Grúzia és Oroszország is tagja. A szervezet csaknem kétszáz munkatársa hagyja el 2009 elején Grúziát. A néhány napos augusztusi orosz-grúz háború utáni tűzszünet betartását ellenőrző 28 fegyvertelen EBESZ-megfigyelő azonban továbbra is Grúziában marad. Az ötnapos háború óta több incidens is történt a határ mentén, és mindkét fél a másikat vádolja a tűzszüneti megállapodás megszegésével.
(FH - Zsindex nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready