2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Irán újabb sikeres rakétakísérletet hajtott végre

Irán szerdán reggel sikeresen föld körüli pályára juttatta a Kávusgár 3 nevű saját tervezésű és gyártású rakétát. Nem sokkal később Mahmúd Áhmádinezsád elnök az Iráni Űrkutatási Központban új perzsa műholdakat mutatott be a világnak – olvasható a Teheránból arab nyelven sugárzó El-Álem (العالم - Világ) műholdas televízió hírportálján.


A Kávusgár rakéta


Áhmádinezsád a mai eseményen
Az Iráni Iszlám Köztársaságban ma ünneplik a Homeini ajatollah irányította iszlám forradalom győzelmének 31. évfordulóját, s ebből az alkalomból ma reggel föllőtték a Kávusgár 3 (كاوشكر - Felfedező 3) nevű iráni tervezésű és gyártású rakétát.
Az Iráni Űrkutatási Központban nem sokkal később Mahmúd Áhmádinezsád elnök jelenlétében és tevékeny részvételével bemutatták a nagyvilágnak a perzsa űrkutatási program további három új, saját tervezésű műholdját: a Tolú' (Hajnal - طلوع), a Meszbáh (Gyertya - مصباح) és a Talláb (طلاب - Kereső, Kutató) elnevezésűeket.
Ezek a saját gyártmányú műholdak nagy távolságú összeköttetést biztosító távközlésre, űrkutatásra és katonai kémkedésre egyaránt alkalmasak.
 


Az újabb sikeres iráni rakétakísérlet elsősorban Izraelben kelt aggodalmat, mert a zsidók attól tartanak, hogy a perzsák a ma és a korábban föllőtt rakétákra a jövőben esetleg konvencionális vagy nukleáris töltetű robbanófejet szerelnek.


A Szeddzsíl 2 rakéta föllövése tavaly decemberben

Pontosan két esztendővel ezelőtt, szintén az iszlám forradalom győzelmének évfordulóján juttatott Irán első ízben saját gyártású műholdat a világűrbe. Tavaly decemberben pedig a perzsák föllőtték a Szeddzsíl 2 elnevezésű nagy hatótávolságú rakétát (Szeddzsíl = könyv, amelyben tételesen föl vannak sorolva a „hitetlenekre” váró túlvilági kínok - سجيل).

Júszef el-Kudszi يوسف القدسي – Kuruc.info

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready