2019. február 23., szombat, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban15:47 Szintén családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt - a fiataloknak és a nyugdíjasoknak ís ígérnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra ::

Irán komolyan veszi az izraeli és a nyugati fenyegetéseket

Irán ma hajnalban újabb, katonai földerítésre is alkalmas műholdat lőtt föl. A Nábíd nevű szatellitát Mahmúd Áhmádi Nezsád perzsa elnök utasítására az iráni iszlám forradalom győzelme 33. évfordulójának tiszteletére lőtték föl. Izraelben a Nyugat iráni részről történő újabb ingerléseként, erőfitogtatásként értékelik a perzsa műhold föllövését.

Irán ellen hetek óta javában folyik a pszichológiai hadviselés. Egyik nap Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök, másnap Éhúd Bárák hadügyminiszter fenyegetőzik, majd a nagyobb hatás kedvéért bevonják Leon Paneta amerikai hadügyminisztert (háborúban álló országoknak ugyanis nem védelmi, hanem hadügyminisztere van – J. K.) és kicsit visszafogottabban a választásokat ismét zsidó hátszéllel megnyerni kívánó Barack Obamát mozgósítják. Minden napra esik egy Teherán-ellenes fenyegetés.
A jelek szerint a Közel-Keleten a Nyugat (Izrael hathatós bevonásával) a térség gazdaságilag, katonailag és kulturálisan legerősebb hatalma, az Iráni Iszlám Köztársaság elleni agresszióval kívánja megindítani azt a könnyen világháborúvá fejlődő fegyveres konfliktust, amelynek egyértelmű célja a gazdasági válság megoldása, a Perzsa-öböl térsége olajának megkaparintása, vagy legalábbis a figyelem elterelése az európai és az amerikai bajokról.
Irán ellen már szinte minden életbe léptethető megszorító és zsaroló szankciót meghoztak, miközben a régi jól bevált receptet, az ágyúnaszád politikát is alkalmazva a jellemtelen Nyugat fölvonultatja haditengerészetét a perzsa állam partjai mentén. Éppen ezért ne csodálkozzunk azon, hogy Teherán fölkészül a támadásra s annak kivédésére: Tegnap Iránban bejelentették, hogy a külső katonai fenyegetésekre válaszul növelik a védelmi célokra fordítandó költségvetési tételeket, s ma hajnalban pedig az IRNA perzsa hírügynökség közölte, hogy föllőtték a Nábíd nevű, földerítésre, az időjárási jelenségek előrejelzésére és tudományos kutatásokra egyaránt alkalmas műholdat.
A ma reggel föllőtt Nábíd műhold, a jelentés szerint, a földtől maximálisan 370 kilométerre képes eltávolodni, súlya mindössze 50 kilogramm, s nem kétséges, hogy a mostani helyzetben legfontosabb küldetése az Iránt fenyegető ellenséges csapatmozdulatok megfigyelése. Iránnak nem ez az első saját fejlesztésű és gyártmányú műholdja, mert tavaly nyáron például föld körüli pályára állították a Száfir Omid nevű szatellitát. A perzsák valójában már 2005-ben föllőtték az első, földerítésre és tudományos kutatások elvégzésére alkalmas műholdat.
A Nábíd nevű műholdat ma hajnalban, az IRNA jelentése szerint, Mahmúd Áhmádi Nezsád perzsa elnök utasítására lőtték föl az iráni iszlám forradalom győzelme 33. évfordulójának tiszteletére. Az izraeli sajtóban az első reakciók arról szólnak, hogy a műhold föllövése a Nyugat elleni legújabb perzsa erőfitogtatás, s közben megjegyzik azt is, hogy az ilyen jellegű technológia alkalmas a robbanófejjel fölszerelt rakéták indítására is.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info – يوسف القدسي-كوروتس.إينفو


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready