Irán igyekszik bebiztosítani magát arra az esetre, ha háborúba süllyedne Izraellel: a 18 hónapos katonai szolgálatra kötelezett férfiak mellett hamarosan több ezer női harcos is segítséget jelenthet majd a muszlim állam megvédésében.
Iránban jelenleg a gyengébbik nem 3500 tagja vesz részt nindzsaképzésen, hogy női nindzsává, vagyis kunoicsivé váljon - közölte a MailOnline brit hírportál.
Az oktatást biztosító Nindzsucu klub egyik edzője az iráni Press TV-nek elmondta, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a nők részéről is a képzés iránt, amely a test és szellem közötti egyensúly megtalálásában is nagy segítséget nyújt.
Mint Fatima Muamer hangsúlyozta, a nindzsák harcművészetében, a nindzsucuban "a legfontosabb lecke a tisztelet és az alázat megtanulása". A klub tagjait több veszélyes fegyver használatára is megtanítják, mesteri kezelői lesznek a botnak, kard, nuncsakunak és shurikennek.
A nindzsucu az egyik leghalálosabb harcművészeti formák egyike, gyakorlói, a nindzsák titkos ügynökként vagy zsoldoskatonaként tevékenykedtek Japánban 1185 és 1868 között.
(MTI)
Frissítés: A Press TV riportja: