Az LSD egy új típusa állhat annak a brutális szombati eseménynek a hátterében, amikor egy férfi kannibál módjára rágta meg egy másik férfi arcát Miamiban, teljesen meztelenül. A támadó a rendőrök felszólítására sem hagyta abba a marcangolást, ezért többször rálőttek. A mozdulatlan áldozat arca a felismerhetetlenségig szétroncsolódott, a támadó akkor sem hagyta abba a marcangolását, amikor a rendőrök felszólították, sőt akkor sem, amikor rálőttek.
"Ez volt a legrémisztőbb dolog, amivel életemben találkoztam" - így jellemezte egy rendőr a CBS4-nak, ami szombaton Miami egyik forgalmas útján, a motorkerékpárosoknak fenntartott úton történt. A rendőrséget helyi idő szerint délután két órakor riasztották a helyszínre. Két meztelen férfi harcolt egymással a forgalmas úton, a rendőrségnek be kellett avatkoznia, így az egyik rendőr lelőtte a támadót - csak ennyit közölt hivatalosan Miami rendőrsége. Az áldozatot életveszélyes állapotban vitték kórházba.
A CBS4-nak név nélkül nyilatkozó rendőrségi források azonban ennél többet árultak el, és a helyszínen történteket távolról egy biztonsági kamera is rögzítette. Amikor a járőrök a helyszínre értek, azt látták, hogy az egyik férfi a másik, mozdulatlanul fekvő ember arcát marcangolja. A rágást akkor sem hagyta abba, amikor a rendőrök erre felszólították. Nem reagált akkor sem, amikor az egyik járőr rálőtt, ezért újabb lövéseket kellett leadni. A rendőrnek nem volt más választása, mint hogy használja a fegyverét - kommentálta egy névtelen rendőrségi forrás a történteket.
Amikor a támadó végül az ismételt lövésektől meghalt, a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba az áldozatot. A CBS4 forrásai szerint az ismeretlent a felismerhetetlenségig szétmarcangolták, a támadó gyakorlatilag megette az egész arcát.
A CBS4 szerint a Miami rendőrség egyelőre csak találgatni tud arról, hogy mi áll a hátborzongató támadás hátterében. Sem az áldozat, sem a támadó nevét nem hozták nyilvánosságra. (A biztonsági kamera felvételét is közzétették az oldalon; ezen az eseményeket részben kitakarja egy felüljáró, amely alatt csak a meztelen férfiak lábai láthatók. Egyikük mozdulatlan, a másik lábai rángatóznak.)
Frissítés: Feltehetően úgynevezett "fürdősó-kábítószer", vagyis mefedron, vagy MDPV hatása alatt állt az a férfi, aki egy autópálya mellett lerágta egy hajléktalan arcát, mielőtt a rendőrök végeztek vele - közölte kedden több amerikai hírforrás.
Armando Aguilar, a Rendőri Testvériség Rendjének igazgatója szerint a tettes magatartása arra utal, hogy úgynevezett "fürdősó-drog" hatása alatt állhatott. "A szer szedői teljesen beszámíthatatlanná és erőszakossá válnak" - jelentette ki Aguilar.

Gyilkos és áldozata (Ronald Poppo)
Paul Adams, a miami Johnson Emlékkórház sürgősségi osztályának orvosa szerint a drog hatására az emberek delíriumos állapotba kerülnek, és rendkívüli erőkifejtésre képesek. Felidézett egy esetet, amikor egy 70 kilogrammos férfi lefogásához hat rendőrre volt szükség.

Ronald Poppo korábban éltanuló volt,
a Latin Club tagja – hontalanként végezte
Az új LSD-ként emlegetett, szintetikus "fürdősó-drogok" az amfetaminhoz hasonlóan fejtik hatásukat. A nevüket onnan kapták, hogy többnyire fürdősó vagy növényi táp néven forgalmazzák őket az interneten. Az elnevezés többnyire mefedront vagy metilenedioxipirovaleront (MDPV) tartalmazó szereket takar, amelyeket szájon át, felszippantva vagy befecskendezéssel juttatnak be a szervezetbe. Forgalmazásukat az Európai Unió országaiban és az Egyesült Államokban az elmúlt években egyaránt betiltották.
Mefedront 1929-ben állítottak elő először, majd 2003-ban "fedezték fel ismét", és a serkentőszert az évtized második fele óta az interneten forgalmazzák. A "fürdősó-drogok" hatására a test hőmérséklete és a vérnyomás erősen megemelkedik, a hatása alatt álló emberek hallucinációra, paranoiára, dühkitörésekre hajlamosak.
A szombati kannibáltámadás áldozata arcának 75-80 százalékát elvesztette, állapota válságos.
A gyilkos barátnője szerint Rudy Eugene "Voodoo-varázslat" hatására követte el a bűncselekményt - adja hírül a Mirror. Az ő teste volt, de más lélek működött benne - hangzott a törzsi hitvilág rendkívül meggyőző magyarázata.
Az alábbiakban mutatunk két képet a gyilkos és az áldozat holttestéről, illetve az utóbbi "arcának" állapotáról.
Arra kérjük olvasóinkat, hogy csak az erős idegzetűek tekintsék meg ezeket.


(Kuruc.info - MTI - HVG - Origó nyomán)