Hétvégente egy borsodi szórakozóhelyen szokott ügyelni a biztonságra az alábbi kortörténeti dokumentumot beküldő olvasónk. Csupán egy negyedórára kellett elhagynia a munkahelyét, de ez a szűrés nélküli pár perc is elég volt, hogy nemkívánatos személyek érkezzenek a helyszínre
Igen, természetesen egy cigány társaság érkezett, melynek tagjai sem viselkedésükkel, sem megjelenésükkel nem érték el a vendéglátóhely színvonalát, ezt az üzletvezető szóvá is tette nekik, és megkérte őket, hogy távozzanak.
Ők erre a panaszkönyvet kérték, és a csatolt képen látható irományt produkálták.
Zoom
Érdemes megfigyelni, hogy a társaság "írástudó" tagja még a nevét sem tudta leírni normálisan, pedig - olvasónk információi szerint - jó néhány percig alkották ezt a néhány szavas nyelvújító szöveget.
Legyen ez tanulság a valóságról az embereknek - figyelmeztet a képet beküldő olvasónk.
A panasz szövege egyébként:
Dosa Kattolin
Bejőtnk ini Kolát
És nem szolgóltoki
Mert cigányok vogyúnk
Külm ségett tesznek a
cigányós a Magyar Köszöt
A szöveg értelmezését nem tesszük fel találós kérdésként, hiszen ettől még a Google Fordító szerverei is lefagynának, de a lényeg az, hogy az "azé', mer' cigányok vagyunk?", lassan népmesei toposz kisilabizálható belőle. Persze aki így ír, annak teljesen mindegy, hogy milyen a bőre színe, a Dankó Pista út végi dögkúttól távolabb inkább ne túrázzon.
(Kuruc.info)