Rendkívül fontosnak tartja a faji megkülönböztetés elleni harcot. De valahogy ez, és a megkülönböztetés elleni harc mindig magyargyűlölettel társul. Íme egy haladó szellemű honfitársunk bemutatkozó szövege Facebookról:

Friss #1: jelentkezett az elkövető, aki beismeri a fentieket, majd mosakodni próbál. Végül pedig leszögezi: büszke arra, hogy cigány felmenői vannak... Íme a levél eredeti formájában:
Tisztelt Kuruc.info!

Az előbb, szokásom szerint olvastam a kuruc.infót és meglepődve tapasztaltam, hogy a már rég nem létező profilomból idéztetek, egy olyan szövegből, ami nagyjából 5 percet volt fent, mert magam is észrevettem az ellentmondást. Át is írtam, valami ilyesmi szöveggel egészítettem ki: "én elítélek mindenfajta megkülönböztetést, de megértem a rasszistákat is, mert bennem is vannak előítéletek".
Pontosítanék: nem a határon túli magyarokat utálom, hanem a revizionistákat. Nem az árvízkárosultakat utálom, hanem azokat, akik úgy ácsingóznak a pénzért, hogy egy fillér biztosítást nem fizetnek, illetve akik lusták, hogy részt vegyenek a védekezésben, még akkor is, ha a saját házukról van szó... Jó pár ilyen embert ismerek és nem cigányok az illetők. És továbbra is büszke vagyok arra, hogy 1/8 részben cigány vagyok.
Üdv.: Jónai Zsolt Balázs
Jónai barátunk utána keresgélve az interneten két említésre méltó oldalt találtunk: mobiltelefonszáma ezen a linken található meg, a Tündérmackó nevű honlapon pedig egy képet is találhatunk róla - igazán különös tálalásban...
Kuruc.info