Nagy az elvándorlás a magyar labdarúgócsapatoktól az izraeli klubokba. Nikola Mitrovic szerb játékos korábban a Videotonból távozott a Makkabi Tel-Aviv csapatába, majd a portugál edző, Paulo Sousa hagyta el a fehérváriakat a Makkabi Haifa kedvéért. Most pedig arról ír az egyik jól értesült izraeli napilap, hogy Nemanja Nikolic, a magyar válogatott csatára is Haifa városába készül.

Nikolic legutóbb, a finnek ellen (Fotó: Reuters)
Néhány nappal ezelőtt a magyar sajtóban csak pedzették, ám a Jediot Áháronot izraeli napilap most már biztos hírként közölte, hogy az izraeli Makkabi Haifa labdarúgócsapában folytatja pályafutását Nemanja Nikolic, a magyar válogatott és a Videoton szerb csatára. A vezető izraeli újság szerint Nikolic szerződésének aláírására a közeljövőben már csak azért is sor kerül, mert a haifai klub megválik a soraiban mindössze néhány hónapja kölcsönjátékosként játszó Mohammadou Idrissou kameruni válogatott csatártól.
Nem is olyan régen egy másik szerb labdarúgó, összekötő játékos, Nikola Mitrovic is a Videotonból került a Makkabi Tel-Avivba. Korábban szintén a Fehérvárban játszott, majd utána az észak-galileai Kirját-Smoná Há-Po'él 'Íroni csapatát csatárként erősíti Lencse László. Az izraeli lap megemlíti, hogy a Makkabi Haifával egy időben a görög AEK Athén is kiszemelte magának és szakembereivel egy ideig megfigyeltette Nikolic játékát, ám végül az izraeli klub ajánlatára mondott igent a szerb csatár.
El-Kudszi - Kuruc.info