A magyar labdarúgó-válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban a vasárnapi, utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, így Észak-Írország és Románia mögött a harmadik helyen maradt a csoportban.
A tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, viszont mostanáig nyeretlenül sereghajtó görögök első támadásukból vezetést szereztek Kosztasz Sztafilidisz révén az 5. percben, de Lovrencsics Gergő 26. és Németh Krisztián 54. percben szerzett góljával fordítottak a magyarok. Panajotisz Tahcidisz három perccel később egyenlített, majd Németh második találatára Kosztasz Mitroglu válaszolt. A végeredményt Panajotisz Kone állította be a 86. percben. Bernd Storck szövetségi kapitány negyedik meccsén először kapott ki a magyar kispadon, a nemzeti csapat pedig nyeretlen maradt Görögországban.
A magyar válogatott ugyanúgy harmadik helyen zárta a kvalifikációs sorozatot, mint az előző Eb- és vb-selejtezőt, csakhogy ezúttal ez nem kiesést jelent. Még reális esély van arra, hogy - a hétfői és keddi eredmények függvényében - legjobb harmadikként az együttes egyenesen kijusson a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Rosszabb esetben pedig novemberben pótselejtezőt játszhat, melynek sorsolása jövő vasárnap lesz.
(MTI)