Az újpesti biztonsági szolgálat egész erőteljesen indította a tavaszi szezont: a szombat esti Újpest-Videoton meccsen először nem engedték be a stadionba az ultrák egyik kiírását, aztán pedig a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Bernd Storckot és annak asszisztenseit sem.

Az eltérő vélemény Újpesten is tilos
A kitiltott transzparens ügye viszonylag tiszta sor: a szurkolók egy molinót szerettek volna kihúzni, amin mindössze az a felirat állt, hogy "Ne tiltsd a szenvedélyt!", de a szeku résen volt és megakadályozta azt. "Nem lehet, és kész!" - ennyi volt az egyébként ilyenkor általában már megszokott indoklás. Az ultrák a meccs után az üres stadionban fényképezték le a zászlót, amit ha beengedtek volna, akkor valószínűleg senkinek nem érte volna el az ingerküszöbét. Így viszont, hogy kitiltották, máris nagyobb felhajtást csináltak neki. A szurkolók egyébként a klub belga tulajdonosának üzentek a szóban forgó transzparenssel; Roderick Duchatelet ugyanis a tél folyamán több ultrát is kitiltott a stadionból.

Bernd Storck szövetségi kapitány is a magyar stadionok páriájává vált
A szövetségi kapitány ügye sem túl bonyolult: a Nemzeti Sport információja szerint a bajnoki találkozót asszisztenseivel együtt szerette volna megtekinteni Bernd Storck, de végül nem jutottak be a mérkőzésre, annak ellenére, hogy az Újpestnél tudtak az érkezésükről. Az újpesti klub reagálása szerint nem a biztonsági szolgálat, hanem a rendőrök nem engedték tovább a szövetségi kapitány autóját a stadion főbejárata előtti kordonerdőnél. Akárhogy is történt, az eset semmiképp sem vet jó fényt sem az újpesti klubra, sem pedig annak biztonsági szolgálatára.
A rendkívül izgalmas mérkőzést egyébként 1:0-ra az Újpest nyerte, ezzel a lila-fehérek megőrizték második helyüket a tabellán.