Fucsovics Márton és Gödry Levente négy szettben legyőzte a Dudi Szela, Jonathan Erlich duót, ezzel a magyar férfiválogatott bebiztosította győzelmét Izrael ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának első fordulójában. Izrael szokás szerint mint "európai" csapat szerepel itt, az ázsiai válogatottaknak máshol van helyük.
A pénteki egyeseket játszók közül mindkét oldalon egy ember kapott szerepet a páros mérkőzésen. Nálunk Fucsovics Márton, az izraelieknél Dudi Szela. Utóbbi partnere a páros világranglistán 49. Jonathan Erlich volt.
Fucsovics mellett Gödry Levente jutott szóhoz, aki hamar felvette a ritmust, de a vendégek sem hibáztak az adogatójátékaikban. Az első szett így rövidítésben dőlt el, mégpedig a mieink javára, 7-2-re nyerték a tie-breaket.
A folytatás hasonlóan jól alakult, hiszen 3:2-nél brékelőnnyel vezettünk a második játszmában. Sajnos ez nem törte meg az izraelieket, épp ellenkezőleg, 6:3-ra fordítottak. A harmadik felvonásban fordított volt a szereposztás, Izrael vezetett 3:0-ra, de mi nyertünk 7:6-ra, a tie-break 7-5 lett ide!
A negyedik szettben 2:5-ről álltak fel Fucsovicsék, játszmalabdát hárítva egyenlítettek, majd kiharcolták a harmadik rövidítést is. Ebben a műfajban pedig ezen a napon nem tudtak hibázni, 9-7-re megnyerték ezt a tie-breaket is, 3:0-ra alakítva a párharc állását. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat már a második napon bebiztosította győzelmét, egyben az euro-afrikai zóna I-es csoportjában maradását.
A következő fordulóban a tótokkal találkoznak a mieink.
Davis-kupa, euro-afrikai zóna
I-es csoport, 1. forduló
Magyarország–Izrael 3:0
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Dudi Szela, Jonathan Erlich 7:6 (7–2), 3:6, 7:6 (7–5), 7:6 (9–7)
Pénteken játszották:
Nagy Péter–Dudi Szela 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1
Fucsovics Márton–Amir Weintraub 6:4, 6:2, 7:5
(NSO nyomán)