Az első gólt Gera lőtte a 19. percben, 24 méterről:
Fergeteges a hangulat:
Frissítés: Nani egyenlített, Ronaldo passzát lőtte be. 1-1
Olvasónk jogos kérdése: "Feka egyenlített? Nem úgy volt, hogy portugálok ellen játszunk?"
Közben három sárgát is kaptunk.
Félidő.
Jelen állás szerint Magyarország 5 ponttal csoportelső, Izland a második szintén öt ponttal, rosszabb gólkülönbséggel. Portugália a harmadik három ponttal, Ausztriának egy pontja van.
Frissítés: 2-1
Bese labdaszerzése után Szalait felvágták, szabadrúgás. Jobbról, 26 méterről Dzsudzsák rászúrta, irányt változtatott André Gomesen a labda, és GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Ismét vezetünk a portugálok ellen.
2-2
Ronaldo ezért Ronaldo. Egy jobb oldali beadás után flegmán, lazán, gyönyörűen besarkalta a labdát a magyar kapuba.
3-2
Dzsudzsák ezúttal 30 méterről rúghatott, szinte ugyanonnan szabadrúgást, mint az imént. Elsőre a sorfalba rúgta, majd megindult jobb lábbal, aztán áttette a labdát a bal lábára, tüzelt - a Nanin megpattanó labda a kapu jobb oldalában kötött ki. Portugália ismét kieső, Magyarország pedig tényleg álomszerűen játszik!
A harmadik magyar gólöröm:
Ronaldo hisztije Dzsudzsák második gólja után:
3-3
Egy balról érkező beadást Ronaldo fejel a kapuba közelről. Juhászról fejelt a kapuba, de mindenkit megelőzött.
Most már senki nem támad igazán, Magyarország csoportelső, Portugália csoportmásodik - ha a másik meccsen marad az 1-1.
Vége.
Örülnek a magyarok, és végül is a portugálok sem annyira szomorúak, mint lehetnének, ha kikaptak volna.
(Origó - Nemzeti Sport nyomán)
Frissítés: az M4 összefoglalója:
A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával, így csoportelsőként jutott a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.
Portugál támadásokkal kezdődött a mérkőzés, de az ellenfél ziccerig nem, csak egy szögletig jutott. Az 5. percben Juhász Roland szabálytalankodott Cristiano Ronaldóval szemben a magyar tizenhatos bal sarkánál, a beívelést Gera Zoltán kifejelte, a kipattanót Joao Mário rálőtte, de fölé ment. A portugálok legnagyobb sztárja egyébként 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált.
A 7. percben a magyarok is eljutottak a portugál kapuig. Dzsudzsák beadását Pepe fejelte szögletre Szalai Ádám elől. A pontrúgás után Juhász Roland nem tudott fejelni, a portugál kontrából pedig nem lett semmi.
A 13. percben Dzsudzsák végzett el szabadrúgást a portugál tizenhatos bal oldalán, de a lapos beadást könnyedén kirúgták a portugálok.
A 18. percben Szalai szerzett labdát a magyar térfélen, Lovrencsics indult meg vele a jobb oldalon, beadását Pepe mentette szögletre Szalai elől. A szöglet után kipattanó labdát Gera Zoltán ballal 22 méterről lőtte gyönyörűen a bal sarokba (1-0). A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött.
A 24. percben Szalai cselezgetett a portugál védők között, a labda lesgyanús helyzetben Elek elé került, lövését Patrício védte.
A 29. percben Ronaldo végzett el szabadrúgást 30 méterről, Király szögletre ütötte a kellemetlenül megpattanó labdát. A portugál pontrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a kapunk előtt, de végül sikerült tisztázni.
A 34. percben Gera sárga lapot kapott lerántásért, a szabadrúgást Ronaldo 25 méterről a lelátóra bombázta.
A 40. percben egy lesgólig jutottak a portugálok, az ellentámadásból pedig kis híján megduplázta előnyét a magyar válogatott. Lovrencsics tört be a portugál tizenhatoson belülre, lőhetett volna, de ő a beadást választotta, a portugálok szögletre mentettek.
Két perccel később szabályosan is betaláltak a portugálok. Ronaldo indította a bal oldalon betörtő Nanit, aki kapásból a rövid sarokra lőtt (1-1).
A második félidőre Gera helyett Bese Barnabás jött ki a pályára, a magyar válogatott pedig egyből megszerezte a vezetést: Dzsudzsák Balázs 26 méterről végzett el szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, így a másik irányba elmozduló Rui Patríciónak esélye sem volt védeni (2-1).
A 49. percben egy gyors magyar támadás végén Lovrencsics lőtt az oldalhálóba.
Az 50. percben Ronaldo megszerezte első gólját az Eb-n. Egy jobb oldali beadást Lang mellől sarokkal juttatott Király Gábor kapujába. Ezzel ő lett az első futballista, aki négy Európa-bajnokságon is betalált (2-2).
Az 54. percben újra betalált a magyar válogatott: Dzsudzsák jobb oldalról elvégzett szabadrúgása visszajött a sorfalról, a kipattanó után azonban újra hozzá került a labda, vezetgette kicsit befelé, majd lőtt. A Nanin megpattanó lövésre nem ért oda Rui Patrício (3-2).
A 62. percben újra megvillant Ronaldo. Quaresma bal oldali beadására érkezve mindenkit megelőzött és hat méterről fejelt a magyar kapuba (3-3).
Két perccel később gyönyörű magyar akció végén Dzsudzák adott középre, Elek 12 méterről a portugál kapufát találta el.
A 76. percben Vieirinha jobb oldali beadását Ronaldo rúgta fölé.
F csoport, 3. forduló:
Magyarország-Portugália 3-3 (1-1)
Lyon, v: Martin Atkinson (angol)
gól: Gera Zoltán (19.), Dzsudzsák Balázs (47., 54.), illetve Nani (42.), Cristiano Ronaldo (50., 62.)
A csoport másik mérkőzésén:
Izland-Ausztria 2-1
A végeredmény:
1. Magyarország 5 pont (6-4)
2. Izland 5 (4-3)
3. Portugália 3
4. Ausztria 1
Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, és így Horvátországgal csap majd össze a 16 között.
A magyar-portugál meccs képekben:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom