A Bajkál-Energija 11-9-re győzött ugyan a Vodnyik ellen az orosz bandy (jéglabda) Super League vasárnapi játéknapján, de a végeredmény miatt mindkét csapat nagy bajba kerülhet.

A Vodnyik abban volt érdekelt, hogy ne nyerjenek a Bajkál-Energija ellen, mert győzelem esetén erősebb csapatot kaptak volna a play offban. Ennek megfelelően a csapat játékosa, Oleg Pivovarov a meccs vége előtt 20 perccel, 0-0-ás állásnál gyorsan szerzett három öngólt, írja a The Guardian.
Az ellenfél azonban nem hagyta annyiban, és válaszul gyorsan ütöttek 9 öngólt. A Vodnyik ezután is mindent megtett a vereségért, és Pivovarov az utolsó 7 percben még nyolcszor talált be saját kapujába, így alakult ki a 11-9-es végeredmény.
Hiába a kedvező eredmény, korántsem örülhet a Vodnyik, mert a szövetség már vizsgálja az esetet és nagyon szigorú intézkedéseket helyeztek kilátásba. A Bajkál-Energija is rosszul jöhet ki a meccsből, mert a szövetség elnöke szerint szórakozásból mentek bele az öngólpárbajba.
A bandy nagyon hasonló a jéghokihoz, mindössze annyi különbség van a két sportág között, hogy előbbit szabad ég alatt játsszák, és nem koronggal, hanem labdával.
(HVG - The Guardian)