Továbbjutott a szabadprogramba, így teljesítette elsődleges célját Tóth Ivett. A magyar műkorcsolyázó a 23. helyen végzett a nők rövid programjában, így bemutathatja kűrjét a pénteki folytatásban.
Zoom
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A választott zenéjéhez illő fekete nadrágban és szegecses bőrfelsőben lépett jégre a műkorcsolyázó Tóth Ivett. A magyar lány az AC/DC rockegyüttes zenéjére mutatta be produkcióját a nők rövid programjában. A 19 éves versenyző azonban nem csak a zene miatt aratott nagy sikert a nézők körében, hiszen hivatalos versenyen szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtva bejutott a mindent eldöntő rövid programba.
A 30-as mezőnyből tizennegyedikként jégre lépő Tóth nagyszerűen kezdett, a folytatásban azonban az egyik legfontosabb ugrásánál páros lábra érkezett.
Ez azonban nem bizonytalanította el a magyar versenyzőt, aki ezt követően már nem hibázott. A bírók 53,22 század pontra értékelték gyakorlatát, így többi ellenfele helyezésétől függetlenül rögtön eldőlt, hogy bemutathatja kűrjét a pénteki folytatásban.
Tóth Ivett végül a huszonharmadik helyen végzett.
Zoom
A női műkorcsolyázók szabad programját magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik meg. Tóth Ivett hatodikként mutathatja be kűrjét.
Azon a jégen, amelyen ma Tóth Ivett versenyzett, holnap a rövid pályás gyorskorcsolyázók szerepelnek majd. A magyarok ismét éremeséllyel állnak rajthoz.
(M1)