2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:17 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak14:21 Szeged: idegállapot miatt autórongálás14:00 Jogerős: ha elég hülye a cigány, lophatja az áramot, és még ölhet is vele13:25 Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás
24 óra legolvasottabbjai

Sport :: :: Hozzászólások

Dárdai távozik a Herthától

Reklám

A magyar vezetőedző a szezon végén távozik a berlini futballklub első csapatától. A Hertha BSC közleményében jelezte, hogy az elválásról közösen állapodtak meg a magyar szakemberrel.
Zoom
Fotó: Daniel Reinhardt/DPA/AFP
A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány 2015 februárja óta irányítja a Herthát, melynek 1997 és 2011 között a játékosa volt. Csapata, amely az elmúlt öt fordulóban kikapott, öt körrel a bajnokság vége előtt 11. a Bundesligában.
A tavaszi szezonban hagyományosan gyengén szereplő Hertha idén különösen nagy gödörbe került: egymás után öt meccsen kapott ki, a legsúlyosabb, 5-0-s vereséget az RB Leipzigtől szenvedte el. Dárdai a mérkőzés után azt mondta, az volt karrierje legsúlyosabb bukása.
A Hertha közleményében az olvasható, hogy a döntés a csapat helyzetének átfogó elemzését követően született meg: a felek arra jutottak, hogy a vezetőedző-váltás lehet a jó döntés.
A döntés után Dárdai azt nyilatkozta, nagyon intenzív és eseménydús éveken van túl a Hertha első csapatával, hálás azért, hogy lehetőséget kapott vezetőedzőként a klubnál, és büszke mindarra, amit elértek. „Néha azonban elérkezik a változás ideje, én pedig mindig is hangsúlyoztam, hogy a Hertha BSC legjobb érdekeit tartom szem előtt, mert a Hertha mindig az otthonom lesz” – idézte a közlemény a magyar trénert.
A szezonból hátralévő öt meccsen még Dárdai és a stábja irányítja majd a csapatot. Az edző általános szerződését nem bontották fel, marad a klubnál, az utánpótlás irányítását bízzák rá.
(MTI - HVG)
Frissítés: "az van, hogy elfáradtam"
A Nemzeti Sport interjút készített az edzővel:
– Hétfői beszélgetésünket azzal zárta, hogy egyszer mindennek, így a búcsúnak is eljön az ideje. Sejtette, hogy már kedden hivatalossá válik, a nyártól nem ön lesz a Hertha vezetőedzője?
– Benne volt a pakliban ez is. A bejelentéssel, remélem, sikerült kihúzni a kígyó méregfogát... Gondolok itt elsősorban azokra, akik méltánytalanul támadtak az utóbbi időben, és ezzel rossz hangulatot keltettek a klub körül. Azzal, hogy eldőlt, az idei utolsó bajnoki után átadom a helyem, talán megnyugszanak a kedélyek, mindenkiről lekerül a nyomás. Még egy hónap, és következhet a megérdemelt pihenő. Azért négy és fél évig egy Bundesliga-csapatot irányítani nem olyan könnyű, mint a kertben füvet nyírni, egy jót focizni, majd egy laza fröccsöt meginni.
– Megkönnyebbült?
– De még mennyire! Amikor még futballoztam, azt hittem, száz évig rúgom a labdát, bele sem mertem gondolni abba, mi lesz, ha egyszer szögre akasztom a stoplist. Aztán nagy kő esett le a szívemről, amikor eljött a napja, a bokám ugyanis tropára ment a pályán töltött évtizedek során. Örültem, hogy másnap már nem kell edzésre mennem. Most ugyanezt érzem. Ha furán is hangzik, nem bánom, hogy a következő felkészülésnek már nem velem vág neki a Hertha. Nem szoktam panaszkodni, de az előző nyáron, amikor elkezdtük a munkát, éreztem, hogy valami nem stimmel. Drága feleségem, Móni októberben rá is kérdezett: mi van velem? Az van, hogy elfáradtam.
– A hátralevő öt meccset azért kibírja?
– A meccsekkel sohasem volt bajom, az edzéseket is élveztem. Az zavart, ha alaptalanul támadtak minket. Az igazságtalanságot nehezen vette be a gyomrom, holott ebben a csapatban van fantázia. Bárki is legyen az utódom, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. Kétezertizenöt februárjában nem ez volt a helyzet... Jóformán a nulláról indulva messzire jutottunk, a Herthát visszahelyeztük egy magasabb polcra. Immár a stabilitás jellemzi az egyesületet, a pályán és azon kívül egyaránt. Kétszer a nemzetközi porondra is kiléptünk, miközben annyi fiatalt építettünk be a csapatba, amennyit Németországban nem szokás. Arról nem szólva, hogy a legtöbbjük német, sőt saját nevelés. Amit ígértem, teljesítettem – ahogyan korábban a válogatottnál, úgy Berlinben is.
– Négy óra telt el a bejelentés és a beszélgetésünk között. Azóta hány ajánlatot kapott?
– Egyet. A legkisebb fiamtól, Bencétől érkezett: megkért, hogy a nyáron töltsünk el együtt egy hónapot a Balatonon. Na ezt nevezik visszautasíthatatlan ajánlatnak.
– No de mi van akkor, ha a vakáció közben felhívják, mondjuk, Wolfsburgból?
– A nyaralás alatt ki lesz kapcsolva a telefonom... Komolyra fordítva: egy évig pihenni szeretnék. Már októberben megbeszéltük Mónival, ha egyszer lezárul ez a fejezet, jó ideig a családra koncentrálok. Ez nem zárja ki, hogy közben képezzem magam, ha lesz rá lehetőségem, egy-két hétre elmegyek tanulmányútra nevesebb klubokhoz. Ha pedig letelt az egy év, visszatérhetek a Herthához utánpótlásedzőnek.
– Legalább megint ön fújhatja fel a labdákat, mint amikor az U15-ös együttest vezette.
– Semmi probléma ezzel. A hétköznapi Dárdai Pálnak ugyanolyan jó lenni, mint a Hertha BSC élén álló Dárdai Pálnak.
– Magyarországi munkavállalás szóba jöhet? Tagja az MLSZ szakmai bizottságának is...
– Amiben tudok, segítek, de napi munkáról egyelőre ne beszéljünk. Illetve beszélhetünk, hiszen május tizennyolcadikáig még én felelek a csapatért.
– A Leverkusen elleni utolsó meccs nehéz lesz?
– Meglátjuk, hogyan alakul az a nap. Bizonyára lesznek nehéz pillanatok, mégiscsak négy és fél év után köszönök el a Herthától. Bár ez így nem pontos, mert örökre a Hertha család tagja maradok. Sokan nem akarják elhinni, pedig igaz: a vezetőkkel a lehető legkorrektebb módon tárgyaltuk meg, hogyan alakuljon a sorsom. Eddig is tiszteltük és becsültük egymást, és ez a jövőben sem lesz másként.
– Lesz még a berliniek vezetőedzője?
– Ne feledje, még most is az vagyok.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready