Csaknem négyszázan állnak majd rajthoz szombaton Szombathelyen a 36. Vasi Vasember triatlonversenyen, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak július közepéről szeptember közepére - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.
Hertelendy Zsolt, a rendezvény főszervezője elmondta: szigorú óvintézkedések betartása mellett rendezik meg a versenyt, fokozottan ügyelve a kötelező távolságra és a higiéniai előírásokra, egyebek között a kézfertőtlenítés lehetőségére is.
Szólt arról is, hogy a versenynek várhatóan két külföldi résztvevője is lesz, akiknek indulásáról a Külügyminisztériummal még egyeztetnek. A Vasi Vasembernek egyébként a korábbi években számos külföldi indulója volt, akik közül idén a legtöbben lemondták a részvételt. Hozzáfűzte: a Magyar Triatlon Szövetség uniós forrásból anyagilag is támogatta, hogy a rendkívüli időpontban és helyzetben is megrendezzék a több évtizedes hagyományokkal rendelkező szombathelyi erőpróbát, amely változatlanul csodálatos környezetben zajlik majd.
A helyi Csónakázó tóban 1500 méter úszás, hét, Szombathelyhez közeli településen keresztül 40 kilométernyi kerékpározás, valamint a helyi múzeumfalu körül 10 kilométer futás vár az indulókra.
Tájékoztatása szerint szombat délelőtt 11 órától külön rajtol majd el a férfiak, a szenior férfiak, a váltók és végül a hölgyek mezőnye.
Hertelendy Zsolt szólt arról is, hogy a verseny lebonyolítását kétszáz önkéntes segíti majd, akiknek egyike lesz - a sajtótájékoztatón tett bejelentése szerint - Horváth Attila, a város sportért felelős alpolgármestere.
A sajtótájékoztatón beszámolt élményeiről Kapolcsi Imre, aki 1984 óta - szintén szombathelyi versenyzőtársával, Garami Árpáddal együtt - valamennyi Vasi Vasember versenyen elindult és teljesítette a távot.
(MTI)