A komáromi Szőnyi Ferenc világcsúcsot állított fel a Monterreyben megrendezett „10 nap, 10 Ironman” versenyen, a másik magyar versenyző, a tamási Breuer-Orbán Károly a 8. helyen fejezte be az emberpróbáló viadalt.
A mexikói metropoliszban 17-en álltak rajthoz, hogy naponta teljesítsenek egy-egy „Ironmant” (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42,2 km futás). A két versenyző pályafutása a 2009-es bonyhádi ultratriatlon Világkupa futamon vett közös fordulatot, hiszen együtt futották le az utolsó néhány kört, együtt lépték át a célvonalat a magyar trikolórt lengetve. Szőnyi tavaly a harmadik helyen ért célba, most mindegyik napon 12 órán belül teljesítette a távot. Breuer-Orbán Károly a 8. helyen fejezte be az emberpróbáló viadalt.
A végén már bajnokesélyesként versenyzett, tegnap hajnalban pedig elsőként szakította át a célszalagot. Az összideje 114 óra 59 perc, ezzel tíz órát javított a francia Pascal Jolly 2006-ban felállított világcsúcsán. Az idei évben elért eredményeivel világbajnoki címet is szerzett. Breuer-Orbán Károly 24 évesen minden idők legfiatalabb sportolója, aki valaha teljesítette ezt a távot. Az elején gyomorproblémákkal küszködött, a következő napokon azonban erőre kapott, s végül 156 óra 55 perces idővel lett nyolcadik. A versenyt öten feladták.
A versenyzők a blogjukon részletesen beszámolnak megpróbáltatásaikról, élményeikről.
(Olvasónktól)