A tartalomból:

Pörzse Sándor: Zászlótaposás
Rogán, Mesterházy, Bajnai és a Hitgyüli egy színpadon. Gondolták volna egy pár évvel ezelőtt? Előttük a tömeg, amely egy emberként NEM énekli a Himnuszt, és a tömeg, amelyik a rendezvény végén kukába dobálja a magyar zászlót. 2012. december 2.
Vona Gábor: A magyar alkat (5.)
A mai magyar keresztény egyházak – beleértve az összes történelmi egyházat – saját nemzetükhöz való viszonyukban meghasonultak. Különösen elszomorító a római katolikus egyház hozzáállása a nemzeti sorskérdésekhez. Mondhatjuk úgy is: keresztény egyházaink elfeledték, hogy a pásztornak nyája is van, a nyájnak pedig saját adottságaival, történetével összefüggő problémái. (…) Visszatérve a történelmi egyházakra, véleményünk szerint ennek a nyájvesztésnek az oka a negyvenévnyi kommunizmus és az azt követő globális liberalizmus üldözéseiben, illetve az ezekkel való kollaborálásban, kompromisszumokban keresendő. A második világháború végéig a szerves viszony egyértelműen létezett, a végzetes romlás ez után alakult ki. Összefoglalva tehát elmondható, a keresztény-újmagyar tradíció helyreállításához az elmúlt 60-70 év pusztítását kell orvosolni.
Tabuk nélkül
Az biztos, hogy kísérletet tesznek a Jobbik betiltására, a nyomás már most is érezhető. Ha ezt most keresztülvinnék, akkor nem lenne olyan ember Magyarországon, aki számára ne lenne nyilvánvaló, hogy Magyarország Izrael gyarmata, hiszen a Knesszet felszólítására cselekednének a magyar hivatalos szervek. Ebben az esetben lelepleződne mindaz, amelynek kiderülése eddig nem állt Izrael érdekében. Az, hogy ez milyen reakciókat váltana ki a szinte a bárgyúságig béketűrő magyarságból, amelyik, ha elveszíti a türelmét, akkor elég erélyesen tud fellépni, abba bele sem merek gondolni – mondta a Bar!kádnak Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke.
A fasizmus a vírus, a Jobbik a vírusgazda
Advent első vasárnapján a Jobbik ellen összeborult a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete az Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett tüntetésen.
Izraeli ügynökök markában
A kettős vagy többes állampolgárság a világ számos országában bevett dolog, és bár időről időre felvet munkaügyi, szociális, etnikai és határrendészeti kérdéseket, a legtöbb helyen mára kialakult szabályozás szerint utazhatnak vagy telepedhetnek le különböző nemzethez tartozó emberek. (Kelet-Közép-Európa persze ez ügyben is sajátos kivételt képez.) Sokkal kevésbé egyértelmű a helyzet, ha megvizsgáljuk, az egyes országok milyen mértékben engedik a politikai, katonai, hírszerzési vezetés közelébe a többes állampolgárokat. A barikad.hu által készített összeállításból kiderül, hogy a befolyásos amerikai-izraeli kettős állampolgárok milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államoknak és a világnak.
Bezárulhatnak a felsőoktatás kapui
A szegényebb családból származó fiatalok előtt egyértelműen bezárulhat a felemelkedés útja és a felsőoktatás kapuja, hiszen többet számít a pénztárca, mint a felkészültség.
Elszámoltatás helyett jutalom?
A Hunvald-per szerteágazó politikai szálai között 2011-ben egy fideszes önkormányzati képviselő, Lipcsey György Imre is felbukkant, aki ráadásul Orbán Viktor közeli ismerősével, Kékessy Georges Sándorral közösen került a korrupciós ügy vádlottjai közé. A felelősségre vonást enyhe büntetéssel úszták meg, sőt immár úgy tűnik, tevékenységükért „jutalmat” is kaptak. Lipcsey egy fideszes politikusokat gyakran vendégül látó Tisza-tavi négycsillagos szállodát igazgat, míg Kékessy és családja feltűnően sok földet kaparintott meg a tiszaigari földpályázatok elbírálása során.
Tiszavasváritól Kosdig – oda-vissza
A Pest megyei Kosdon kétségtelenül nagy sikert ért el a Jobbik. A párt polgármesterjelöltje a november 25-i időközi választáson a voksok több mint felét szerezte meg, ráadásul a képviselőtestületben is többségbe kerültek az új polgármesterrel szövetséges vagy jobbikos képviselők. Sokan pedzegetik, vajon mi állhat a győzelem hátterében, melyek azok a körülmények, amik közrejátszottak a radikális párt mostani sikerében.
Hágába az izraeli terroristákkal!
Egyelőre utópisztikusnak tűnik a lehetőség, de az ENSZ Palesztina új státuszáról szóló döntésének értelmében a jövőben akár a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé is kerülhetnek az apartheidrendszerű népirtást eddig megúszó izraeli reguláris és irreguláris katonák.
Izraeli lelkivilág
Victor Ostrovsky kanadai származású zsidó. A nyolcvanas években az izraeli titkosszolgálathoz, a Moszadhoz került. Főügynökké, vagyis kácává képezték ki. Ismerte a szervezet legbelsőbb titkait, később meghasonult önmagával és kiszállt. Vállalta a kockázatot és könyvben írta meg élményeit, mely mű a kilencvenes években jelent meg. A Bar!kád az olvasóknak szemezgetett belőle.
Porig rombolt érték
A Hercegprímás utca 5. szám kincset rejtett. Egy olyan épületet, melyet Pollack Mihály, a Nemzeti Múzeumot is tervező építész jegyzett. Unokáink már nem fogják látni. Lebontották.
Múzsa az infúzióban
Találhatunk-e angyaltollat egy kórház hideg kőpadlóján? Lehet-e felséges az onkológiai koszt? Milyen kapcsolat van egy lottószelvény és egy ex-tűzoltó között? Honnan jöttek az erdélyi magyarok? Vagány dolog-e hinni a mai világban? Mivel illatosítják a reptéri WC-ket? S milyen az, amikor a hóhér lóg? Kollégánk és barátunk, Balczó Mátyás első könyvében mindezekre megtaláljuk a választ.
Keresztállítási missziónk a teológia tükrében
Megszületett a Megfeszített! – fogalmazhatjuk meg tömören azt, hogy Jézus megtestesülése és megváltó szenvedése nem választható szét egymástól; azért jött el közénk, hogy életét a kereszten szeretetből elveszítse. – Novák Előd írása.
A zsidók Magyarországon (I. rész)
Magyarországgal kapcsolatban egyre gyakrabban hangzik el az antiszemitizmus vádja. Ha valaki készpénznek veszi a hazai és külföldi sajtó egy jelentős részéről elhangzó ilyen jellegű állításokat, az az ember már-már a ’30-as évek náci Németországában érezheti magát. De vajon milyen antiszemitizmusról beszélhetünk egy olyan államban, amelyben egyre másra rendezik meg a különféle zsidó kulturális eseményeket, ahol sorozatosan épülnek izraeli állampolgárok számára a lakóparkok, és amely állam társulási szerződést köt Izraellel?
Nagybányai séta
A Hazajáró című turisztikai sorozat szerkesztője, Kenyeres Oszkár ezúttal arról gondoskodik, hogy Nagybányáról ne pusztán a tiszai ciánszennyezés jusson a Bar!kád olvasóinak eszébe.
Kereszténygyalázás állami pénzből
Újabb bizonyíték arra, hogy a kormányváltással nem következett be a várva várt kulturkampf. A szegedi REÖK-palotában önkormányzati pénzből támogatott kiállításon ismét a kereszténységet gyalázták, az apostolok asztalán ürülék volt, Ádámot és Évát csocsóbábuként ábrázolták a művészieskedő kortársak. Kormányváltás ide vagy oda, a kultúrát még mindig áthatja a liberalizmus szelleme.
Obrusánszky Borbála: Ősi írásaink nyomában (őstörténeti melléklet)
Sok külföldi szakkönyv és a hazai kutatási eredmények ellenére még ma is sokan tanulják azt az iskolában, hogy a szkíta-hun népeknek, sőt a mi közvetlen elődeinknek, Árpád magyarjainak nem volt önálló írásuk. Ezt a régi dogmát próbáljuk meg cikkünkben ismételten ledönteni, kimutatva azt, hogy őseink nemcsak saját, különleges jelrendszert alkottak meg, hanem jól ismerték az eurázsiai sztyeppén használt egyéb írásokat is.
A Barikád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad honlapon.