Egyáltalán nem könnyű annak a dolga, aki külföldi szelvényvásárlásra adja a fejét. Nem mindegy, hogy kitől és mennyiért vásárolunk, de akinek ez a terület teljesen idegen, annak a legcélszerűbb, ha a GruppenLotto párszázas megoldását választja, de még azt is ingyen. Ha megismeri a megdöbbentő kutatási eredményt, rögtön megérti, hogy miért.
Szinte a világ összes országának van saját lottója, ezek közös jellemzője, hogy állami kézben vannak tartva és így a nyeremények

kifizetése garantált. A nyeremények nagysága nem feltétlenül függ össze az ország nagyságával, az Orosz állami Gosloto főnyereményei például a nevetséges kategóriába tartoznak, ennél jóval kisebb országok pedig néha az egekig lőnek. Ugyanígy, az esélyek is igen eltérőek, a legesélytelenebbnek az Olasz SuperEna tűnik, ahol hat számot kell a 90-ből eltalálni, mégis jóval gyakoribb a telitalálat, mint nálunk.
A főnyeremény világrekordot Amerika tartja 656 millió dollárral, majd a következő kb. 30 helyezés is amerikai, eztán jön Európából az Euromilions lottó 161 millió angol font főnyereménnyel. Az Ötöslottó 5 milliárd feletti rekord összege természetesen a több századik helyen van, de ha a pillanatnyi nyeremények világranglistáját tekintjük, akkor már átlagosan a 13. helyre elegendő ez az összeg.
Külföldi lottószelvényekhez a legkönnyebben az interneten át juthatunk, de nem mindegy, hogy mennyit fizetünk, mert ebben jelentős eltérések vannak. Egy saját szelvényért az itthon megszokott párszáz Forint helyett párezer Forintot kell kifizetni, mivel általában minimum 3-6 tipposzlopot kell megvásárolni egyszerre. Cserébe a főnyeremény általában több tíz milliárdos. (Nagyon kevés oldal teszi közzé a konkrét árakat még fizetés előtt, de egy remek összefoglaló táblázatra lelhetünk itt. Hosszas nyomozás után is úgy találtuk, hogy ez az oldal adja a legkedvezőbb szelvény árakat.) Ha azonban az olcsóbb, vagy akár ingyenes játék érdekel, a végén arról is beszámolunk.
A felmérés megdöbbentő eredménye

Nem mindenkinek kell a több tíz milliárd! Egy megdöbbentő eredményű felmérés szerint a legtöbb ember nem kíván ekkora összeget egyedül nyerni, így hajlandó arra, hogy nagyobb esélyek mellett kevesebbet nyerjen, ha fizetnie is kevesebbet kell. A baj csak az, hogy erre eddig nem nagyon volt lehetősége, mivel ezt lottózó csoport szervezésével lehet megvalósítani. Egy nagyobb létszámú csoport jelentős mennyiségű szelvényt tud vásárolni, amivel az esélyek megnövekednek, az egy főre jutó költség pedig alacsony marad. A főnyeremény pedig elosztásra kerül, ami azt jelenti, hogy még egy gigászi méretű csoportban is milliók juthatnak egy játékosra úgy, hogy közben a részvételi díj még egy Ötöslottó szelvény árát sem érte el, ugyanakkor a szelvények száma meg jelentős, százas, ezres nagyságrendben volt. Ilyen csoportok szervezésére jött létre a GruppenLotto rendszere.
Mennyi az annyi?

A felmérés szerint 20-100 millió Forint az, ami egy átlagos magyar ember nyeremény igényét kielégítené. Ebből ugyanis be lehet szerezni egy csinos otthont, egy megfelelő autót és a bankba se törleszteni járna az ember, hanem a betétei felett rendelkezni. Természetesen a csoportos játék pont ezt kínálja, de ugyanakkor a nagy játékosoknak is kiváló lehetőséget kínál: kis létszámú, kiemelt esélyű játékokra, ahol megmaradnak a fejenkénti milliárdok is, különösen a külföldi lottók esetében. Természetesen ehhez már mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, de ha a dolog matematikáját nézzük, akkor az amerikai játékok adnak fajlagosan a legtöbbet a pénzünkért, így relatíve ezeken a legolcsóbb a játék.
Párszázas, ingyenes megoldás?
Igen, az elején utaltunk erre és ez az, amit a GruppenLotto szintén nyújt: párszáz Forintból is be lehet csatlakozni a hatalmas nyereményt kínáló külföldi játékokba. (Ezt a párszáz, nevezetesen 500 Forintot pedig ajándékba kapjuk, erről előző írásunkban beszámoltunk.) Ugyan ki ne szeretne olyan e-mailt kapni, hogy a csoportja nyert és emiatt sajnos át kell vennie néhány milliót…
Csatlakozz te is a megfizethető lottózáshoz, legyél GruppenLotto-tag minden kötelezettség nélkül!