A tartalomból:

Pörzse Sándor: Én lassan már csak egy kávét kérek…
Többször beszéltünk már róla, hogy szavazóink nagy része ugyanazt az utat járta be. Sokan voltak, vagyunk olyanok, akik valamikor Fidesz-szavazók voltak, de aztán különböző okok miatt kiábrándultunk. De van olyan is, aki szép lassan jutott el a Jobbikig. Határozottan emlékszem, hogy nálam az utolsó csepp a pohárban a Fidesz 2006 őszi viselkedése volt.
Magvasi Adrián: Mi vagyunk az a generáció
Nyár van, maradjunk gyerekek. Hol vagyunk, honnan jöttünk és hova megyünk. De sablonos. Coelho kéne. Ugyan, egyre émelyítőbb. Egyre a borospohár felé húz a kezünk.
Szemben a lakájmédiával
A kérdéseket általában ő teszi fel, most azonban neki kellett mikrofonvégre kerülni. Elmesélte, milyen érzés szemben állni Gyurcsány Ferenccel, bekérdezni Orbán Viktornak, gyilkosságok helyszínén forgatni vagy éppen lemondatni egy polgármestert. Nem vágyott a médiába, a jövőt mégis ott képzeli. A Bar!kád a mutyizó politikusok provokatív rémével, Szilvási Péterrel beszélgetett, aki az N1 TV szerkesztő-riportereként sokakat megizzaszt a Parlament folyosóján.
Ha Magyarországra születsz, akkor be kell tartanod a törvényeinket!
Sokszor, nagyon sokszor két hét telt el azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette, ennyi idő alatt rendet tesz Magyarországon. Tavaly Pintér Sándor belügyminiszter szájából elhangzott a „Jelentem, az országban rend van” mondat, amivel a legnagyobb baj az, hogy egyszerűen nem igaz. Június elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden egy köztiszteletben álló középkorú férfit vertek meg olyan súlyosan, hogy később belehalt sérüléseibe. Egyre több információ kerül napvilágra arról, hogy – bár jelenleg csak egy embert gyanúsítanak a bestiális bűncselekménnyel – a herbál nevű drogtól felfűtött állapotban lévő négy cigány fiatal volt a támadó. Múlt pénteken az áldozatra emlékeztek Tiszabezdéden.
Elég egy szikra
Észtország, Lettország, Litvánia mellett Lengyelország, Románia és Bulgária is beleegyezett abba, hogy területére tankokat, tüzérségi fegyvereket és egyéb katonai felszerelést is telepítsen az Egyesült Államok. Hazánk is szerepelt a Pentagon tervei között mint az amerikai hadsereg eszközeinek telephelye, de hivatalos felkérés erre vonatkozóan egyelőre nem érkezett a magyar hadvezetéshez. Kiderült, magas szintű tárgyalások viszont zajlanak a magyar és az amerikai fél között. A hidegháború vége óta most először telepít az USA nehézfegyverzetet Oroszország közvetlen szomszédságába.
Csak egy eszköz a menekültek inváziója
Új világrend alakul, melyet globális konfliktusok formálnak. Ennek kivitelezéséhez ad most egy eszközt a menekültek népvándorlása. A nyugati menetrend elkészült, Európa tanácskozik, Magyarországnak pedig talpon kellene maradnia.
Iránytű a magyar politikához
Az Iránytű Intézet júniusi közvélemény-kutatása szerint megállt a kormánypártok zuhanása. Ezzel párhuzamosan a Jobbik vált az ellenzék vezető erejévé: a radikális erő egymaga több választót tudhat maga mögött, mint a baloldali összefogás pártjai együttvéve.
A Nyugat alkonya
Oswald Spengler 1918-ban megjelent, A Nyugat alkonya című könyvében, írta meg azóta is nagyhatású elméletét az európai kultúra hanyatlásáról. Spengler szerint eddig nyolc nagyobb kulturális egység létezett az emberiség történetében: a babiloni, az egyiptomi, az indiai, a kínai, a mexikói, az antik, az arab és a nyugati. A civilizáció Huntingtonhoz hasonlóan a spengleri elméletben is nagy jelentőséggel bír, eszerint a civilizáció minden kultúra elkerülhetetlen sorsa, a hanyatlás gigantikus megnyilatkozása, tulajdonképpen a kultúrák azon állapota, amikor az organikus fejlődést felváltják a dekadencia ismertetőjegyei.
A gyermek áldás
Fiatal édesanyák, kismamák mesélték el a Bar!kádnak történetüket a gyermekvállalás örömeiről. Szavaikból kiderült, hogy az anyává válás szépségeit semmi nem múlhatja felül, a fiatal nők arról számoltak be, hogy ha még váratlanul, nem éppen ideális körülmények közé érkezik a baba, akkor is mindenféleképpen megéri vállalni, hiszen mindent meg lehet oldani. A megkérdezettek úgy vélik, sok fiatal azért nem mer gyermeket vállalni, mert féltik a karrierjüket, úgy érzik, nem állnak készen a családalapításra. Azonban – mint mondták – a gyermektől többek között felelősséget lehet tanulni, ami később nagyon jól hasznosítható a munkahelyen. A fiatal édesanyák tapasztalata szerint a babavárással járó anyagi problémák is megoldhatók, hiszen ha valakiről kiderül, hogy babát vár, a környezete is összefog és segíti a leendő szülőket.
Egy feledésbe merült felkelés
A középkor vallásos társadalma mai szemmel nézve számos esetben nevetséges, abszurd lépésekkel próbált nehéz helyzetekre megoldást találni. A keresztes hadjáratok sikertelenségére reagálva kisgyermekek hadba állításával akarták megfordítani a kedvezőtlen katonai helyzetet. A nagy pestisjárvány idején önostorozó, úgynevezett flagelláns menetek vonultak végig Európa városain. A flagellánsok önkínzással akartak vezekelni, és így Isten kegyelmét elnyerve felszámolni a gyilkos kórt. Hazánkban a török terjeszkedés, majd az ország három részre szakadása után Karácsony György indított egy fanatikus törökellenes akciót, mely szintén Isten támogatásával kívánta célját megvalósítani. A hadjárat azonban parasztfelkelésbe csapott át.
Gömörország, Baranta-völgy
Mikor már azt gondolnád, nincs több meglepetés, 2015-re már minden jó helyet bejártál a Kárpátok alatt, akkor egyszer csak eléd tárul egy újabb csodavilág, egy újabb kis magyar sziget. Egy hely, ahol pár napra elfelejtheted mindazt a mocskot, amelyet rád zúdít a mindennapok liberalizmusa, pár órányira nem jutnak eszedbe az új honfoglalók, de ahol lelkileg és szellemileg felvértezheted magad minden elkövetkező harcra, ami vár rád a közeljövőben.
Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad oldalon!