Kedves Kuruc-olvasók, Kedves Érdeklődők!
Az Sstyle utcai harcos- és küzdősport-rendszer a szokásos nyár végi, ősz eleji kezdettel újra kezdő csoportot indít. Ugyancsak szeretettel várjuk haladó csoportunkba a más irányzatokban már jártas, gyakorlottabb harcosokat is.

Az Sstyle egy magyar, kb. 20 éves múlttal rendelkező önvédelmi rendszer. Saját fejlesztés, kimondottan hazánkra jellemző valós, utcai szituációk kezelésére lett kifejlesztve. A többi önvédelmi rendszertől eltérően, elsősorban a küzdelmi részre koncentrál, ezért is nevezzük utcai harcos irányzatnak. A mozgásanyag megtartásával mára szintén kialakult a küzdősport irányzata is.
Honlapunkon, az sstyle.hu-n, illetve hamarosan induló Facebook-oldalunkon rengeteg információt találtok rólunk: harci stílusról, önvédelmi megközelítésről, vagy akár az Sstyle történetéről. Ezért most csak egy rövid, az edzésrendszerről szóló ismertetőt szeretnék adni.
Az Sstyle szemlélete abból a reális helyzetből indul ki, hogy egy utcai szituációban nálunk erősebb, magasabb, vagy akár több ellenféllel találjuk magunkat szemben. Kezdeményezőként, agresszíven lépnek fel ellenünk, kitérésre nem feltétlenül van lehetőségünk. Azaz se súlycsoport, se szabály, se kényelmes környezet. Ez egy igen összetett helyzet, melyre az Sstyle-nak egy összetett felkészülési rendszer a válasza.
- A kezdő edzések az alaptechnikák gyakorlása mellett egy szélesebb képet is igyekeznek adni a rendszer egészéről, hogy a nyitott küzdelmi gondolkodást fejlesszék. Technikailag ez ütő-rúgó, test-test elleni közelharcos és eszköz elleni rávezető mozgásokat jelent. Ezek az edzések küzdősport szemléletben folynak, védőfelszereléssel és anélkül is, hogy a gyakorlók megszokják a küzdelmi szituációkat, pszichikai szembenállást, idegi és fizikai hatásokat, magát a küzdelmet.
- Ezzel párhuzamosan fut egy nagy hatékonyságú, egyedülálló mozgásminőség-javító edzésrendszer, az ún. koordinációs edzés. Segítségével a kezdők megtanulják erejüket, mozgékonyságukat és hajlékonyságukat fejleszteni és maximálisan kihasználni. Erre a fentebb ismertetett, ellenfeleinkkel szembeni fizikai hátrányok miatt ugyancsak nagy szükség van.
- Az összetettebb küzdelmi és önvédelmi technikák tanulására, begyakorlására a fenti úgymond alapozók után kerülhet sor. A gyakorlat azt mutatja, hogy e nélkül elfogadható önvédelmi hatékonyság nem érhető el, bármit is ígérnek más, úgymond kényelmesebb irányzatok. Ezen haladó edzéseken - az alapozásnak hála - már felgyorsul a fejlődés, és igény szerint különválik az önvédelmi (utcai harcos) és küzdősportos irányzat, mivel a gyakorlás célja, szempontjai eltérnek, illetve természetesen technikai különbségek is vannak.
Kedves Érdeklődők!
Ha sikerült felkeltenem a kíváncsiságotokat, kérlek, látogassatok el honlapunkra, az sstyle.hu-ra, ahol megtaláltok minden fontos információt, és az Edzések menüpont alatt az elérhetőségeinket is. Akinek bármilyen kérdése lenne, vagy jelentkezni szeretne, az sstyleszentendre@gmail.com címen megteheti.
Üdvözlettel,
Szabó Tamás
Szasza