Az Egészséges Fejbőr idei éve 30 éves fennállásának megünneplésével telt, országszerte több koncertet adva emlékeztek a hosszú, rögös útra.
A fiúk azonban a stúdiózás terén sem tétlenkedtek. A tavalyi, nagy sikerű Édes földünk, szép hazánk című új lemezük után idén is folytatták a megkezdetett CD-gyűjteményük megtöltését: tavasszal újabb két régi album került a sorozatba. Természetesen ezek is feljavított hangzással, kiegészített borítóval készültek.
Zoom
Még akkor ígéretet kaptunk tőlük, hogy december 17-én az év végi koncertre megjelentetik az új jubileumi korongjukat, amivel, ígéretüket megtartva, el is készültek. Az új album az EF 30 év múlt, jelen, jövő címet kapta, érzékeltetve, hogy valami átfogó, vegyes dologra számíthatunk.
A korongra 15 számot tettek. Vannak rajta teljesen új dalok, vannak régi EF-slágerek újrajátszva. A stílus most is igen színes. Megemlékeznek Cseresznye Gyuriról, szó esik a Betyárseregről, nemzetünk ellenségeiről, a migránshelyzetről, de a vidám táncos, bulis, népies hangzás is felbukkan a lemezen.
A lemez már előrendelhető a zenekar honlapján, hogy számos ajándékkal kiegészítve december 17-én mindenki kezében tarthassa az új anyagot.
A lemez személyesen is megvásárolható az év végi koncerten, ahol igény szerint dedikálják is a fiúk: 2016. december 17-én a Showbarlangban (Budapest Soroksári út 58.).
Információk itt és itt.
Zoom
Előzetes a lemezről: