2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Reklám ::

Történelmi sakk-készlet és turulos bölcső a Turániában (x)

Reklám

Történelmi sakk-készlet
Többféle történelmi sakk-készlet közül választhatnak, akik ajándékba vagy gyűjtői szándékkal vásárolnak történelmi ólomkatona sakk-készletet.
Egyik nagy kedvenc az Atilla vs. Aetius, avagy a hun-római sakk-készlet. A sakk-készletek megrendelésre készülnek, általában egy hónapos várakozási idővel, de van, hogy rövidebb idő alatt megérkeznek. A későbbiekben lehetőség van a kopott, sérült katonák újrafestésére, renoválására. A katonák egyenkénti pótlására, beszerzésére szintén van mód!

Pálinkáskészlet
A nyár az esküvők szezonja is. Kiválló ajándékötlet erre is, de szülinapra vagy névnapra szintén a fehér színű kerámia pálinkáskészlet.
Ízléses, népművészeti motívumokkal díszített készlet. Fehér színe miatt megy a modern bútorokhoz és edényekhez is. Ugyanakkor stílusosabb kínálóedények, mint az egyszerű üvegpoharak, használaton kívül a konyha díszei. Elején a magyar címer, hátulján pálinkavers, oldalán pedig szolid népművészeti minták. Az alkalomhoz illő szöveggel is lehet rendelni őket, vagy el lehet vinni az alapváltozatot készen a boltból.

Rovásírás betűtészta
Egy igazi különlegesség! A magyar rovásírás a nemzet egyik méltatlanul elfeledett kultúrkincse.
Már honfoglaló őseink is használták, de eredete még korábbra nyúlik vissza.. Nevét onnan kapta, hogy általában fába vagy - ritkán - kőbe vésték, illetve rótták. A rovásból adódik a betűk szögletes jellege, ezeket a jeleket könnyebb volt belevésni, mintha ívesebb betűket használtak volna. Napjainkban a rovásírás újra terjedőben van, olyan körökben, akik számára ez az írás a magyarság megmaradásának egyik jelképe.

Turulos bölcső
Kézműves bölcső, minden darab egyedi, nincs két azonos. Fenyő- vagy cseresznyefából faragva, kívánság szerint. Méret: 90 x 75 x 110 cm

Domborított indadísszel ellátott női bőrtáska
Marhabőr táska domborított díszítéssel, népvándorlás kori indás motívumokkal. A boltban jelenleg három színben van: fekete, barna és konyak

Figyelem!
Bolti vásárlásokra most 20% kedvezményt adunk július végéig!
A 6-os villamos pályájának felújítása folyik a Margit körúton is. De nincs szükség aggodalomra, a 6-os pótlóbusz 3-4 percenként közlekedik. Mivel külön buszsávban halad, a menetidő a Széll Kálmán térről 3 perc, a Nyugati pályaudvarról 10 perc ugyanúgy, mintha 6-os villamossal jönnétek. Fennakadás tehát a közlekedésben nincs. A leggyorsabb mód még mindig eljönni villamossal vagy metróval a Széll Kálmán térre, aztán onnan 2-3 perc 6-os pótlóval.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready