2018. december 15., szombat, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:57 A Jobbikkal kiegészült összbaloldali performansz és egy kis városnézés után ismét a Kossuth téren túlóráztak a demokraták - de már megunták22:35 Marokkót tömi pénzzel az Európai Bizottság21:36 Semmiképp nem tárgyalható újra a Brexit-feltételrendszer - Orbán a brüsszeli csúcson is migránstámadást vert vissza20:46 Századvég: a megkérdezettek 83 százaléka elutasítja az elmúlt napok tüntetésein tapasztalt agressziót19:28 A Kreml továbbra is kész a Putyin-Trump-találkozókra18:25 Mészárosék mostanra loptak össze egy Csányi-méretű agrárbirodalmat18:00 Négyre emelkedett a strassburgi Allah akbaros merénylet áldozatainak száma - egy ötödik sérült is az agyhalál állapotban van17:46 Gaudi: a rendőrség oszlathatott volna, a Jobbik meg teljesen összeborult a szemkilövetőkkel és a balliberálisokkal17:03 Volner: ha veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereget, és magunk teszünk rendet16:42 Eddig 51 szánkótolvajt állított elő a rendőrség16:30 Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be a bűnöző Dragnea bábkormánya ellen16:19 Holttestet találtak a tűzoltók egy dunapataji ház padlásterében15:29 A nyílt utcán késelt meg három nőt egy támadó Nürnbergben14:56 A jobbikosokban is ég a vágy Sneider szerint - egyébként még mindig Vona a párt elnöke14:47 Szellemi, lelki védőoltó gondolatok karácsonyra (x)
24 óra legolvasottabbjai

Reklám ::

Pipás Pista, az átokházi tanyavilág hóhéra (x)

Reklám

Bővebb információ, rendelés a megadott linkeken.

Élményeim a nyugat-magyarországi szabadságharcból  - Maderspach Viktor hadvezér írásai 

 
Maderspach Viktor életművének újabb darabjával ismerkedhet meg a tisztelt olvasó. E könyvben közreadott írások 1926-ban, január 1-je és február 17-e között, a "Magyarság" című budapesti napilapban jelentek meg először, 37 folytatásban: Élményeim a nyugat-magyarországi szabadságharcból címmel. Maderspach Viktor nem oknyomozó történész, személyes élményekből merít, amikor megírja beszámolóját a nyugat-magyarországi eseményekről és az októberi királypuccsról. A történet rendkívül érdekes, a kommunista diktatúra időszaka alatt elhallgatott, vagy eltorzított formában megírt eseményekről egy hiteles szemtanútól olvashatunk. Emléket állít mindazoknak a bátor magyar embereknek, akiknek határozottsága, tettrekészsége, hazafisága 1921-ben megmentette Magyarország számára Nyugat-Magyarország egyik gyöngyszemét, Sopron városát és környékét.  
 
Megrendelheti itt!
 
 

Pipás Pista, az átokházi tanyavilág hóhéra – Egy szenzációs dokumentumregény! 

 
Átokháza, a szegedi tanyavilág kis települése a helyszín, ahol az örökké pipázó Rieger Pál, becenevén Pipás Pista tanyáról-tanyára járt, szállást kért, cserébe segített a ház körül, betegségeket gyógyított – a lakók nagy megelégedésére. 1932 márciusában a szegedi ügyészségre egy névtelen feljelentés érkezett arról, hogy az Átokházán és környékén történt sok titokzatos öngyilkosság nem mind öngyilkosság, hanem gyilkosság, amit melyeket Pipás Pista családi megrendelésre a „tanyavilág ítéletvégrehajtójaként” követett el. Veszelka Attila levéltári források: tanúkihallgatási, tárgyalási jegyzőkönyvek, feljegyzések, orvosi, elmeorvosi vélemények, boncolási jegyzőkönyvek közzétételével, korabeli újságcikkek felhasználásával, valamint interjúk alapján írta meg „dokumentumregényét” a fordulatokban gazdag, híres-hírhedt ügyről.
Az életfogytiglanra ítélt Pipás Pista, eredeti nevén – mint az a tárgyalások során kiderült – Rieger Pálné született Földi Piroska (!) 1940 októberében gyűjtőfogházban halt meg.   
 
Megrendelheti itt!
 
 

Kosáryné Réz Lola regényfolyamának befejező része: Por és hamu  

 
Az Asszonybeszéd, a Perceg a szú, és a Vaskalitka című részek záró fejezeteként jelenik meg a Por és hamu, mely a méltán népszerű négyes lezárásának tekinthető.
A Tetralógia befejező kötetének új kiadásában még soha meg nem jelent újdonsággal találkozhat az olvasó. A történet eredetileg a második világháború idején végződött, azonban Kosáryné – a megjelenés reménye nélkül – kiegészítette azt egy epilógussal, ami a család kommunizmus alatti hányattatásait mutatja be.  
 
Megrendelheti itt!
 

A nagy sikerű Csíksomlyó titka című könyv folytatása: Csíksomlyó ragyogása  

 
A Csíksomlyó ragyogása folytatása P. Lukács nagy sikerű, népszerű könyvének, a Csíksomlyó titkának. A szerző olyan titkokat kutat, amelyeket híven őriz a közösségi tudattalan: az archaikus néplélek. Talán a kozmikus szakralitáshoz való örök vonzódás is indokolja, hogy a nép ragaszkodik az ősi rítusokhoz, helyet keres nekik a mindenkori jelenben... A csíksomlyói pünkösdi napkelte-nézést elnevezi pap nélküli misének és a maga sajátos világképében meg is magyarázza. Az eleven mitológia régi időkbe nyúló gyökereit kutatva, a szerző szinte önkéntelen következetességgel, de mindenképp törvényszerűen jut el a napkultusz ránk hagyományozott örökségéhez. A csíksomlyói pünkösdi napnézés így lesz élő bizonyságává az eltűntnek tekintett magyar ősvallás újra és újra fölépített omladékának, illetve válik a keresztény vallásba beépített, Csíksomlyón fellelhető különös, nyílt titokká: szertartássá. 
 
Megrendelheti itt!
 

Megjelent a Haditudósító legújabb száma! 

 
Tartalom:  
- Szerkesztői bevezető  
- Zuhanóbombázás - írta: Vitéz Tímár István repülő százados III.  
- Sepp Lainer - A lovagkeresztes és a tányérsapka, avagy Sepp Lainer és Heinrich Himmler különös találkozása  
- Kosaras Péter Ákos - Hadijelentések VI.  
- Kosaras Péter Ákos - A német U-hajók sorsa a második  
világháborúban 1939-1945. VI.  
- Sikora László - Günther Degen SS-Hauptsturmführer életrajza  
- Hunt Béla - Felrobbantott hidak, elhajtott túszok nyomán a Pruth völgyében  
- Szabó Zoltán - Határvadászok. Egy fegyvernem születése X.  
- Aktuális  
- Schutzbach Csaba - Szálasi Ferenc börtönévei alatt készült szimpátia tárgyak.  
- Schutzbach Csaba - A Nemzeti Radikális Párt  
- Horváth Zoltán - SMS Viribus Unitis A K. und K. Kriegsmarine  
zászlóshajója  
- Kezdi Árpád - Magyar Királyi Folyamerő visszaemlékezés II.  
- Pál Mihály - Voltunk, vagyunk, leszünk...Háborús hadisírok és emlékművek hazánkban  
- Horváth László - Mennyit ér a Hágai Egyezmény?  
- Bodó Mihály - Az Önálló Horvát Állam ejtőernyősei  
- A magyar katonazene története - Borsay Samu.  
- Bartha Béla - Történetek, adomák a katonaéletből  
 
Megrendelheti itt!

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready