2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:07 Lehetséges problémák a NATO számára egy orosz konfliktus esetében15:58 A klímaváltozás ellen is felvenné a harcot a NATO-főtitkár15:38 Az SZDSZ egykori sábeszgója szerint a Covid nem finom14:52 Úgy tűnik, Orbán "nagy dolgaiból" csak a pálinkafőzés maradt14:22 Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak13:44 Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen13:18 Inkább zsinagógán kívül javallott idén a jóm-kipúri baromfi-abuzálás12:55 Orbán Viktor boldog születésnapot kívánt az ENSZ-nek12:36 Jereván: Azerbajdzsán örmény polgári célpontokra támadott, két helikoperük és három drónjuk bánta12:19 Fehérorosz külügyér: a szomszédok káoszba és anarchiába próbálják sodorják az országot11:58 Három montenegrói városban hétfőtől kevésbé lesznek vidámak az éjjelek11:35 Zajlanak az önkormányzati választások Romániában és Erdélyben11:21 Fogolycserében állapodtak meg Jemenben11:02 Népszerű a VírusRadar10:45 Elfogatóparancsokat adtak ki rendőr- és katonatisztek ellen is a hat éve lemészárolt mexikói diákok ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Választás 2010 ::

Első erő lett a Jobbik a londoni szavazáson

Reklám


Tegnap volt az országgyűlési képviselők választásának az első fordulója a londoni magyar nagykövetségen. Én voltam a Jobbik által delegált választási megfigyelő, így be tudok számolni arról is, hogy milyen volt belülről látni a szavazást. Korán kezdtünk, mert reggel fél 6 után pár perccel már sürögtünk-forogtunk. Hat órára megtörtént miden előkészület, hogy elkezdődhessen a voksolás. Rajtam kívül még egy FIDESZ-KDNP-s küldött is jelen volt. Délelőtt 11-ig folyamatosan, de nem nagy létszámmal jöttek az emberek.
Egy kicsit megdöbbentő volt azt hallani, hogy szinte minden harmadik, negyedik ember a jól ismert köszönést használta a megjelenéskor vagy a búcsúzáskor a bennlévőkkel szemben. Ezt megtapasztalni igen szívmelengető volt számomra és reménykeltő is egyben. 11 óra után hirtelen megszaporodott a nép, és volt, hogy 150 métere is elkígyózott a sor a küszöbtől számolva. Az általános várakozási idő pedig 2 órára duzzadt személyenként. Eközben megjelent egy kocsi nem túl messze az épülettől, amire kitűztek egy Árpád-sávos lobogót és egy HVIM-es zászlót. Nem agitáltak és nem kampányoltak, csak csöndben, kíváncsian várták azt, hogy oda fog-e menni hozzájuk valaki. Mindig sokan álltak a kocsi körül, és így sok kint élő hazafi tudott megismerkedni egymással. A sorban álló tömeg tagjai között elég gyakran lehetett látni a nemzeti jelképeinket viselő fiatalokat. Voltak olyan személyek is, akik különböző történelmi zászlóinkkal együtt jelentek meg. Néha már teljesen olyan érzésem volt, mintha egy jobbikos rendezvényen lennénk.
Több sorban álló barátom is mesélte, hogy szinte mindenki a Jobbikról beszélt a várakozás közben. Arról, hogy ez a választás nagyon fontos, mert a legtöbb ember mint gazdasági menekült jött ki ide és szeretne minél hamarabb visszaköltözni Magyarországra. De ameddig otthon nem történik radikális fordulat minden területen, addig ez elképzelhetetlen. Jelenleg azokat a változásokat, amelyek garantálják azt, hogy az ország, a pusztulásból az épülés felé vezető úton elinduljon, csak a Jobbik képes elhozni. Mindenképpen érdemes szót emelni a nap hőséről, aki Manchesterben felejtette azokat az okmányait, amelyek alapján tudott volna élni állampolgári jogával. Ez a fiatalember nem nyugodott abba bele, hogy nem szavazhat, fogta magát és visszaautózott Manchesterbe a hiányzó dokumentumaiért. Ez körülbelül 8 órás vezetés volt oda-vissza az autópályán. Az egész esemény után elmondta, hogy melyik pártot támogatja, és azt, hogy ő nem tudott volna aludni hetekig, hogyha nem adhatta volna le a szavazatát a Jobbikra. Ez egy nagyon szép példa volt arra vonatkozóan, hogy melyik tábor bázisa a legmotiváltabb.
Sajnos soha nem fogjuk megtudni, hogy mi lett az eredménye a tegnapi napnak, mert az urnákat otthon fogják felbontani, és azt követően választási kerületenként, szortírozzák szét és adják hozzá az ottani voksokhoz. Viszont a látottak alapján jó okom van azt feltételezni, hogy itt kint nem második és nem harmadik, hanem az első erő lett a Jobbik. Nagyon bízom benne, hogy ez otthon is ez fog történni. Minden törvényesen zajlott le és a „küvi” munkatársainak személyében egy szakmailag nagyon jól felkészült csapatot ismerhettem meg.
Szebb jövőt, mindnyájunknak!
Szigeti András
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready