Ebben a cikkben több Békés megyei Fidesz-bűnözőt mutatunk be, akiknek a csillaga remélhetőleg hamarosan leáldozik. Domokos László, mint a Megyei Közgyűlés elnöke, és a Fidesz Békés megyei elnöke, valamint országgyűlési képviselő, olyan kiskirályként viselkedik a viharsarokban, akinek a keze a közintézmények mellett a rendőrségig és az igazságszolgáltatás szerveihez is elér. Maffiózó barátai ennek örülnek is.
Domokos békéscsabai lakos, de 1998 óta a szarvasi választókerület képviselője. Helyben alvezére, Babák Mihály szarvasi polgármester tevékenykedik, aki a kistérségi társuláson keresztül tartja befolyása alatt az egész környéket. Mindketten parlamenti képviselők, hiszen egy korábbi megállapodásuk szerint Babáknak minden választáson befutó hely jár a megyei listán. Ez most változni látszik, hiszen a Jobbik szarvasi megerősödése (választókerületi szinten 27, szarvasi szinten 35 százalék) miatt Babák kegyvesztett lett, és csak a 10. helyet kapta meg a listán. Fideszes informátoraink szerint az EP-választás után mindketten fejmosást és egy utolsó esélyt kaptak Likud Viktortól.

Babák Mihály és Varga Zoltán önkormányzati miniszter (MSZP):
a KISZ-es múlt összeköt
A tét nem kicsi, hiszen nem csak arról van szó, hogy esetleg elveszítik pozícióikat, hanem egy sikeres eredmény után Domokosnak államtitkári tisztség juthat, aki így otthagyná az ugródeszkaként használt választókerületét. Babák Mihály pedig a képviselői fizetés mellett polgármesterit hatalmat is félti, amelynek rengeteg (köz)pénzt köszönhet. Domokos pénzszerző pozíciói: Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, bizottsági alelnök. Babák pénzszerző pozíciói: önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselő, polgármester.
KISZ-vezérből jobboldali városvezető
A bunkó  stílusáról, nyájas behízelgéséről ismert városvezető  1998 óta építi helyi birodalmát. Egy személyben dönt minden várost érintő kérdésben, a korábban KISZ-vezetőként a politikába került kiskirály, aki beférkőzött a helyi Fidesz-szervezetbe, majd kicsinálta ellenfeleit. Polgármesterként rengeteg pénzt tudott vinni a városba, nem vitás. Azonban ezekből bőven juttatott magának is. Felesége a folyamatosan veszteséget termelő, ehetetlen ételeket készítő önkormányzati cég, a Gyermekélelmezési Kht. igazgatója. Néhány hónapja, a válság idején 20 százalékkal nőtt a fizetése. Ez a cég tartja fent a gyermektábort, ahol érdekes módon éppen a polgármester egyik cége (Boby & M Kft.) kapa meg a jogot a büfé üzemeltetésére. A cég tulajdonosa a polgármester mellett felesége és lánya.  
Domokos és a Babák az M44-es építésért kampányol, de nem ám a választók kedvéért, hanem azért, mert már régóta megvették az ott található földeket, amelyek kisajátítása után hatalmas összegeket kaszálnak. Egyes hírek szerint Babák Mihály más módon is készül az útépítésre, hiszen a városban aszfaltkeverő üzemet is építtet.

Deutsch Tamás, Babák Mihály, Domokos László: mulatás közpénzből
Csendben támogatta néhány hónapja a teljes szarvasi képviselő-testület, hogy a Körös partján álló, SZDSZ-es érdekeltségű Liget Kemping Hotel újabb önkormányzati földet vásároljon, ahová tovább terjeszkedhet. Ez nem csak azért érdekes, mert szinte a teljes partszakasz beépül majd, hanem azért is, mert az ingatlanbecslő szerint 180 millió forintot érő telket 90 millióért adta el a város. Vajon kinek a zsebébe vándorolt a különbözet? Emellett természetesen fideszes cégek nyerik a város legtöbb közbeszerzését is.
Nehéz a két politikusbűnöző ügyeit nyomon követni, hiszen általában nem saját nevükön vannak cégeik és ingatlanjaik. Jó példa erre a Pilis község mellett épülő lovarda, amelybe informátoraink szerint Babák és Domokos mentette az összeszedett közpénzt. 
Az ország egyik legjobban kereső politikusa: Domokos „200 millió” László
Babák Mihály afféle tipikus fideszes városvezető, aki – hasonlóan más politikusbűnözőkhöz – úgy érzi, hogy jár neki egy kis plusz a városért végzett munkájáért. Most következik azonban a nagyágyú, Békés megye királya: Domokos László. Nem stílusunk a magánéletben kutatni, ezért nem írunk románcáról, ami állítólag asszisztenséhez, Kocsis Gabriellához fűzi. Vannak ennél érdekesebb dolgok is. 
Domokos „első  egymillióját” a rendszerváltás környékén a Békés megyei Univerzál vállalat egyik vezetőjeként szerezte, és ezt nem is nagyon szereti hangoztatni önéletrajzaiban. A gazdasági aktivitást politikai karrier is kísérte: a rendszerváltás után békéscsabai képviselő és alpolgármester, majd később a Megyei Közgyűlés elnöke és parlamenti képviselő is lett. Utóbbi tisztségét Szarvas környékén szerezte annak ellenére, hogy mindene Békéscsabához köti, és jelenleg is ott él, de mivel ott már ismerik, biztosan nem választották volna meg.
Megyei vezetőként uralja a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt, amely vállalkozásoknak ad hiteleket, és stílszerűen sokáig az SZDSZ-es zsidó Kovács Mátyás vezette. Az alapítványnál nem mindenki juthat hitelhez, csak – a „rossz nyelvek szerint” - az, aki letesz néhány milliót Domokos asztalára. Megyeházán dolgozó informátoraink szerint rendszeresen járnak Domokos irodájába az aktatáskás emberek, akik szállítják neki a pénzt.
A balliberális Magyar Narancs egyik korábbi cikkéből is kiderül, hogy Domokos politikai pályafutásának nagyon sokat köszönhet: tiszteletdíj, fizetés, jutalom, költségtérítés címén 2006 végéig legalább 200 millió forintot szerzett, és akkor az azóta eltelt 4 évről, valamint a csúszópénzekről nem is beszéltünk.
Maffiózók, SZDSZ-esek, kommunisták a Békés megyei Fideszben
Domokos maffiaszerű  hálózatának megfelelően csak a hozzá végletekig lojális emberekkel veszi körül magát. A korábban SZDSZ-es Békéscsaba élére a kommunista múltú Vantara Gyulát tette, aki készségesen asszisztál a pénzszivattyúzáshoz, mely többek között a KISZ-es Farnas László milliókat érő tanácsain keresztül működik. Pankucsi László könyvvizsgáló egy kis morzsáért általában mindent rendben talál. Az iskolázatlan, volt SZDSZ-es Andó Tamás is ehhez a körhöz tartozik, aki egyébként több békéscsabai vállalatban szerzett jól fizető pozíciókat a vezérigazgatóságtól kezdve az fb-tagságokig. 
Külön figyelmet érdemel az egykori besúgó Borbíró Zoltán, aki az éjszakai élet mellett Domokossal és Vantarával is jó viszonyt ápol. A vagyonvédelmi cégeket működtető vállalkozót tették meg a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójává. Neki ez nem volt elég, és feljebb akart lépni a ranglétrán, így egy nyilvánosságra került levél szerint 10 millió forintot ajánlott fel minden egyes információért, ami a városvezetőket érinti. Rögtön leszámoltak vele, és visszahívták a cég éléről. Néhány békéscsabai fideszesnek felnyílt a szeme, ezért egy húzással leváltották az egész alapszervezeti elnökséget.

Simonka György,
a felvásárlói maffia feje
Vantara Gyula jó esélyekkel indul a mentelmi jogért folytatott küzdelemben, de Domokos máshova is saját embereit rakja: Gyulán a megyei kórház vezetőjét indítják, Szeghalmon pedig a volt munkásőr Farkas Zoltánt. Egyes hírek szerint több tízmillióért vásárolta be magát a volt idegenlégiós maffiózó, Simonka György a dél-békési körzetbe, ahol Karsai Józseffel veszi fel a harcot. Simonka saját bevallása szerint bolti lopásokból élt egy időben, aztán sokáig külföldön élt, ahol vélhetően nem hagyott fel szakmájával, és rengeteg pénzzel érkezett haza, hogy megalapítsa zöldség- és gyümölcsfelvásárló cégeit a gazdák legnagyobb „örömére” (emlékezzünk csak a nyári dinnyeháborúra). Simonka később a román többségű Pusztaottlaka polgármestere lett, ahol nagy támogatója a hagymakupolás honfoglalásnak.
Fideszes privatizációs lenyúlások
Végül az Orbán-kormány végóráiban privatizált 12 állami gazdaság Békés megyei vonatkozásait érdemes vizsgálni. A megyében a 2002-ben privatizált Hidasháti Mezőgazdasági Rt.-t, a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t (balliberális kormány alatt is bevásárolták magukat a fidesznyikek) és a szintén 2002-ben privatizált Szarvasi Agrár Rt.-t érintette a hivatalos szöveg szerint a „dolgozók számára és érdekében” végrehajtott pénzlenyúlás. Nehéz a zavaros cégügyeket vizsgálni, de néhány információval így is szolgálhatunk. 

Domokos László: Újkígyóson már maradandó Domokos-képpel díszítik a várost
A „Hidashát 51 Mezőgazdasági és Vagyonkezelő Kft.”-ben több Fidesz-közeli prominenst is felfedezhetünk. Babák Mihály strómanjaként tartják számon a szarvasi Fidesz-alapító Boross Árpádot, aki a MURÁTÓ Mezőgazdasági Termelő Zrt. (Hidashát-közeli cég) felügyelőbizottságának tagja. De a Hidashátiban van benne még Hévizi Róbert békésszentandrási fideszes alpolgármester, és a botrányairól elhíresült Sümeghy Csaba is. Érdemes a békésszentandrási szálon továbbmenni, mert a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben is felbukkan fb-tagként Hévizi Róbert, de ott találjuk Hamza Zoltánt is, aki traktorosként kezdte, majd ennek a komoly cégnek az igazgatóságába is bekerült, hogy végül polgármester legyen Békésszentandráson. Ha már településvezetőknél tartunk, akkor említsük meg Köles István békéscsabai fideszes alpolgármestert is, aki szintén a felügyelőbizottság tagja.

Vantara Gyula és Orbán Viktor: MSZMP-s múlt, fideszes jövő
A Szarvasi Agrár Rt.-re is fideszes tették rá a kezüket. Besenczy Zoltán szarvasi fideszes alpolgármester mellett fb-tagként ott van Mihály István, Babák Mihály korábbi főnöke is. A cégnek a Szarvas Management Vagyonkezelő Zrt. a tulajdonosa, amely részvényesei között van Novák Imre dévaványai fideszes alpolgármester és Dr. Harangi László vezérigazgató, aki minden jel szerint Domokos Lászlót képviseli, és a legnagyobb tulajdonhányaddal rendelkezik.
Kutatásaink során egyre több információhoz jutottunk, de úgy érezzük, hogy a Békés megyei Fidesz-maffia szálainak csak minimális részére lett rálátásunk, ezért köszönettel vennénk, ha az olvasók is eljuttatnának hozzánk lényeges információkat.
(Olvasói levelek alapján Kuruc.info)