2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:18 Megvédjük Nagy-Magyarországot!19:55 Több mint négymillió e-személyi van forgalomban19:43 Kikapott a magyar kézilabda-válogatott Norvégia ellen19:20 A pápának az amerikai-mexikói határ megerősítése sem tetszik - szerinte nem is kellene tartani a beözönlőktől18:54 Terjed az influenza18:17 Horváth Csaba megint megkapta Tarlóstól17:48 Ausztriában is kénytelenek voltak elismerni: tíz betolakodóból négy hazudik az életkoráról17:11 Ötmillió darab captagon tablettát találtak Görögországban16:31 Vona szerint Sneidernek bocsánatot kellene kérnie, veszélyben a baloldali együttműködés16:11 Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete16:01 Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a túlóratörvény elleni határozatot15:44 Karácsony és Horváth mérkőzik a baloldali főpolgármester-jelöltségért - utóbbi számít a Jobbikra is14:55 Japánba is elmegy a pápa - igazán elsajátíthatná ott a migránskezelési alapelveket14:21 Megdőlt a mexikói gyilkosságrekord14:05 Megvan a BKK új vezérigazgatója
24 óra legolvasottabbjai

Választás 2010 ::

"Miféle kettős mérce ez?" - Morvai-levél az MSZP-t meglátogató nagykövetnek


Nyílt levél az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetének
Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony
az Amerikai Egyesült Államok
budapesti nagykövete részére
Tisztelt Nagykövet Asszony!
Olvastam az újságban, hogy Ön az országgyűlési választások alkalmával meglátogatta a Magyar Parlamentbe került négy párt közül azt a hármat (a Fideszt, az LMP-t és az MSZP-t), amelyeket Ön „demokratikus” pártoknak tart. Eszerint az a véleménye, hogy a világszerte 110 millió ember haláláért felelős kommunizmus eszmeiségét és gyakorlatát megvalósító Magyar Szocialista Munkáspárt utódpártja, az MSZP demokratikus párt, míg a Jobbik Magyarországért Mozgalom - amelynek jómagam európai parlamenti képviselője vagyok - nem az. Ezzel Ön egyszerre sértette meg a kommunizmus áldozatait és azt a több, mint 850 ezer magyar embert, aki a Jobbikra szavazott.

Engedje meg, hogy rámutassak: az Ön demokrácia-felfogása eléggé sajátos, mi több, hibás. Érvelésem alátámasztására mellékelten ajánlott küldeményként megajándékozom Önt azzal a 290 oldalas könyvvel, amelynek címe: A 2006. október 23-i budapesti erőszakos cselekmények kivizsgálására létrejött Civil Jogász Bizottság Jelentése. Feltételezem, hogy ez a kötet nem található meg az Amerikai Nagykövetség könyvtárában, ugyanis az Önök kormánya és diplomáciai testülete semmiféle érdeklődést vagy tiltakozást nem mutatott a 2006. őszi budapesti véres rendőrterror idején. Akkor, amikor az MSZP (és az azóta a magyar nemzeti radikálisok által a történelem süllyesztőjébe kergetett SZDSZ) által vezetett kormány rendőrsége 2006 őszén az 1956. évi forradalom 50. évfordulóján emlékező több tízezres békés tömegbe lövetett. A kormány által irányított, megvadított rendőrök által a kommunista diktatúra hagyományait folytató hatalom sok száz embert véresre veretett, 14 embernek szemsérülést, sok száz továbbinak más súlyos sérülést okozott, alaptalan bebörtönzéseket és börtönbeli kínzásokat rendelt el, s nagyszámú koncepciós eljárást indíttatott.

Hol volt ezen gyalázatos cselekmények idején, s ezt követően a demokráciát oly fontosnak tartó amerikai diplomácia, Nagykövet Asszony? Kérem, nézzen utána, miért nem válaszolt a Nagykövetség arra a segélykérő levélre, amelyet a Civil Jogász Bizottság társelnökeként annak érdekében írtam Önöknek, amerikai és más nyugati diplomatáknak, hogy emeljék fel a hangjukat, vessék latba nemzetközi tekintélyüket a Gyurcsány-kormány elítélése, az elkövetők felelősségre vonása, az áldozatoknak nyújtandó azonnali és teljes kártérítés, a koncepciós eljárások leállítása érdekében. Nem tették. Mint ahogy azóta sem tiltakoztak az ellen, hogy a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány az elmúlt években folyamatosan és durván sárba taposta a magyarok emberi jogait, véleménynyilvánítási szabadságunkat, gyülekezési jogunkat, szólásszabadságunkat. Nem kifogásolták, hogy az ország kifosztása és eladósítása, az emberek elszegényítése, százezer gyermek éhezése ellen az utcán tüntetőket tucatnyi alkalommal izraeli vízágyúkkal kergették, közvetlen közelből könnygázspray-vel fújták arcon, önkényesen bebörtönözték, s gyülekezési joguktól a tiltakozások erőszakos feloszlatásával úgy fosztották meg, hogy e rendőrségi, illetve kormányzati garázdálkodásokat a bíróság sorra jogellenesnek nyilvánította utólag. Ön demokratikusnak értékeli azt a pártot, amely nyolc éven át lábbal tiporta a demokrácia minden értékét, a szabadságot, az emberi jogokat, az emberi méltóságot.

Ha Ön veszi a fáradtságot és beleolvas a mellékelt könyvbe, remélhetőleg megdöbben, amiért ekkorát tévedett az MSZP megítélésében. De észre fogja venni azt is, hogy a jogsértéseket feltáró, a felelősségre vonást és az áldozatok támogatását célul tűző Civil Jogász Bizottság hét tagja közül kettő is annak a Jobbiknak a képviselője - Gaudi-Nagy Tamás ma már gyakorlatilag parlamenti képviselőnek tekinthető - illetve Morvai Krisztina - európai parlamenti képviselő -, amelyet Ön nem tekint demokratikus pártnak. Mi, a Jobbik politikusai voltunk azok, akik a magyar parlamenti pártok és a nemzetközi diplomácia közönyével szemben felléptünk az emberi jogok megsértése ellen, a demokrácia védelmében a 2006. őszi események kapcsán éppúgy, mint azóta is. Mellékelten elküldöm Önnek a Jobbik programját is.

Ebből megállapíthatja, hogy ez az a párt, amelyik, szinte egyedüliként a magyar politikai palettán, de mindenképpen a legkeményebben, legkövetkezetesebben áll ki az emberi jogok védelme és biztosítása mellett. Ön olyan pártot nevezett demokratikusnak, amelynek mai vezetői elkötelezettjei voltak az egypártrendszernek, a szabadságra vágyókat megfélemlítő fegyveres munkásőrségnek, s a cenzúrának. Olyan pártot látogatott meg „demokratikus pártként”, amelynek parlamenti frakcióvezetője, Lendvai Ildikó a kommunista diktatúra egyik főcenzora volt. Nem gondolja, Nagykövet Asszony, hogy ezzel megsértette annak a sok ezer honfitársának az emlékét, akik a vérüket ontották a sajtószabadságért, a véleménynyilvánítási szabadságért, az emberi jogokért?

Önöket köztudottan zavarja a szemkilövetések idején, önvédelemből létrejött fegyvertelen Magyar Gárda, de nem zavarja a fegyveres munkásőrség gazdáival való barátkozás, nem zavarja a szemmagasságban gumilövedékező kézivezérelt rendőrség, sem a sok tízezres, idegen tulajdonban álló, paramilitáris őrző-védő szervezet magyarországi jelenléte és tevékenysége, sem pedig a most formálódó, demokratikus felhatalmazás nélküli „egységes európai fegyveres erő”, az EU gyors reagálású készenléti rendőrsége? Miféle kettős mérce ez, Nagykövet Asszony? Mit szólnának ehhez azok, akiknek a nevében megnyilvánul, az amerikai emberek?

Volt szerencsém sok időt tölteni az Ön hazájában, egyebek mellett négy éven át a New York-i székhelyű ENSZ emberi jogi szakértőjeként, valamint egy éven át a nagy tekintélyű Fulbright vendégprofesszori program keretében a wisconsini egyetem oktatójaként. Meggyőződésemmé vált, hogy az amerikai emberek többsége szereti a szabadságot és elkötelezettje az emberi jogoknak. Ezeknek az elveknek a következetes képviseletét várják el diplomatáiktól, így Öntől is.

Jogukban áll tudni, hogyan befolyásolja egy magas rangú amerikai diplomata az ő nevükben, az ő képviseletükben a választói akaratot egy olyan európai országban, amely nemrég szabadult fel a kommunizmus igája alól, s amelyben a szemkilövető kommunista utódpárt az Ön támogató látogatása, jelenléte által növelheti önbizalmát és elfogadottságát. Önnek pedig jogában áll megismerni az amerikai emberek véleményét a budapesti amerikai nagykövetség demokráciafelfogásáról. Éppen ezért ezt a nyílt levelet az eredeti nyelven és angol fordításban is az internet útján a lehető legtöbb amerikai állampolgárhoz szeretném eljuttatni, ideértve az 1956. évi hősies szabadságharc után az Egyesült Államokba menekült magyarokat is. Arra kérem őket, hogy írják meg álláspontjukat az amerikai diplomáciának azon döntéséről, hogy a fentebb jellemzett Magyar Szocialista Pártot demokratikusnak véleményezve a számunkra sorsdöntő magyarországi választások idején az amerikai nagykövet látogatásával tüntette ki.

Budapest, 2010. április 16.
Tisztelettel:

Dr. Morvai Krisztina
EP-képviselő (Függetlenek frakciója/Jobbik)
(Kuruc.info)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready