Elutasították egy vállalkozó feljelentését, melyet egy 2004-es taksonyi tranzakcióval összefüggésben tett Varju László akkori MSZP-s polgármester ellen. A szélsőliberális Demokratikus Koalíció (DK) párt egyik vezetője 20 millió forint vételárat határozott meg a Taksonyi Bányászati Kft. önkormányzati résztulajdonának ellenértékeként, amit át is utaltak az önkormányzatnak. Volt azonban egy hatmillió forintos, úgynevezett „ügyvédi munkadíj” is, amelyet készpénzben kellett átadni.
Zoom
Varju most nem érdekelte a rendőrséget
A feljelentő az ajánlatot elfogadta, a szocialista városvezető azonban további hatmillió forint, úgynevezett „ügyvédi költség” megfizetésére szólította fel őt, a pénzt Schiller György ügyvéd kezéhez kellett teljesíteni. Az ügyészség azzal az indokkal utasította el a feljelentést, hogy elévült az ügy, habár megállapították, hogy vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntett valósulhatott meg. Az ilyen típusú bűncselekmények büntetési tételének felső határa 8 év, így nem állhatott bíróság elé a szemkilövető pártjának igazgatója. A Központi Nyomozó Főügyészség elutasító határozatában itt lehet gyönyörködni nagyobb méretben: 1. oldal, 2. oldal.
Zoom
Zoom
A DK nevű formációt szinte kivétel nélkül magyarellenes, pénzéhes személyek vezetik. Varju Lászlóról már korábban is kiderült, hogy neki minden forint számít, főleg ha az a magyar emberek adóforintja. Varju az április 6-i választáson éppen nem jutott a parlamentbe, és május 5-én elveszítette mandátumát. Húsz nappal később viszont kiderült, Molnár Csaba Brüsszelben folytathatta a politizálást, ő pedig megörökölte a mandátumot, és június 30-án újra esküt tett, közben azonban bezsebelte a leköszönő képviselőknek járó összeget - 1,4 milliót kapott kézhez.
Tróger banda...
(Olvasónktól)